ANNONCE

DMI: Op mod 10 centimeter

26. januar 2021 21:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et lavtryk kan medføre, at der lokalt kan falde helt op til 10 centimeter sne onsdag

DMI: Op mod 10 centimeter
Der kan falde op mod 10 centimeter sne onsdag. Arkivfoto: Scanpix

Onsdag kan, hvis alt flasker sig, ende med at give et ordentlig snefald, lyder vurderingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tirsdag aften. Faktisk kan der falde helt op til 10 centimeter sne nogle steder, siger vagthavende meteorolog Anna Christiansson.

– Lavtrykket kommer fra vest. Prognoserne er ikke helt enige om placeringen, men det ser ud til, at det bevæger sig over de centrale dele af landet og mod nordøst, siger hun til Newsbreak.dk.

I Nordjylland ventes det at være en smule koldere end i resten af landet, og derfor er udsigten til sne absolut størst netop her. Lokalt altså mellem fem og 10 centimeter sne. Derudover kan der også falde sne i resten af landet.

– Ved kysterne er det dog nok mest regn, siger meteorologen.

Tager til i løbet af eftermiddagen

Onsdag begynder egentlig som en nogenlunde fredelig dag, der ikke gør meget mere væsen af sig end tirsdag har gjort. Formiddagen byder på temperaturer omkring frysepunktet og op til et par grader varme.

I takt med, at føromtalte lavtryk folder sig ud, bliver det dog noget koldere, og så er det, der sker ting og sager.

– Det sker i løbet af eftermiddagen. Det begynder nok som regn, og så udvikler det sig til slud og sne, siger Christiansson.

Natten til torsdag vil der ligeledes være ret udbredt sne, men det er i den sydøstlige del af landet, det hænger ved. Dog breder en opklaring sig, som natten skrider frem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu