ANNONCE

DMI advarer: Op til fem centimeter sne

10. april 2021 20:23 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Hvis du er på vej til at pakke vintertøjet væk, så vent lige til i næste uge

DMI advarer: Op til fem centimeter sne
Nu falder sneen atter i Danmark. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

I aften og i nat trækker et skydække ind over landet. Og så rammer nedbøren søndag morgen.

– Jeg forventer at det søndag morgen dækker store dele af landet med regn, slud og tøsne – Især den østlige og sydlige del af landet lægger der sig 0 til 3 cm sne, fortæller Martin Lindberg, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Og selvom vi nok ikke skal forvente, at hele landet blive dækket af et hvidt tæppe i morgen, så er der steder, hvor det er muligt.

– Lokalt kan vi få op mod fem centimeter sne. Det er særligt Nordsjælland og Fyn, der kan blive ramt lokalt. Men det er svært at sige. Slud lægger sig jo ikke, men bygger det sig kraftigt op, så gør det. Modellerne giver op fem centimeter sne, fortæller vagtchefen.

Usædvanligt skifte

Men det er altså ikke fordi hele landet er på vej ind i endnu en vinter. Danmark deler sig i to, hvor den ene del får forårsvejr, og den anden del bliver mere vinterlig.

– Vi forventer noget sne i store dele af landet. Så går det mere over i slud og regn om eftermiddagen, men vi kan komme op omkring 10 til 11 grader om eftermiddagen øst for Storebælt. Vest for Storebælt bliver det dog nærmere to til syv grader. Det er ekstremt og en ret usædvanlig situation, siger Martin Lindberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu