ANNONCE

DMI: Op til 30 grader – men ikke alle steder

26. august 2019 06:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det bliver varmt - drønvarmt - mange steder. Temperaturerne sniger sig op mod de 30 grader og en regional hedebølge er i fuld gang.

Mandag bliver en meget varm dag med kun en lille smule vind. Så har du ikke andet for, så er det på med badetøjet og så find den nærmeste strand.

Ifølge vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen, så får vi flere steder i landet bagende sol, 30 grader og en skyfri himmel.

– Det bliver en varm dag med masser af sol. Temperaturerne vil ligge mellem 24 grader og 28 grader. På Vestsjælland og i Vetsjylland kommer vi op på 30 grader mens der ved østvendte kyster bliver lidt køligere – helt ned til mellem 20 grader  og 21 grader, hvor der er pålandsvind, siger Klaus Larsen.

Men vind bliver der faktisk ikke meget af. Den bliver nemlig svag til jævn fra øst.

– Man kan sige, at vi får en flot dag til de solhungrende danskere. Og det fortsætter et par dage. Tirsdag bliver stort set som mandag dog måske endda endnu varmere. Der bliver flere steder, der når de 30 grader, siger Klaus Larsen.

Torden på vej

Natten til onsdag kommer der regn- og tordenbyger op over landet fra syd. Det er byger, som vi kommer til at slås lidt med i løbet af onsdagen.

– Temperaturmæssigt får vi onsdag igen en flot dag med op til 28 grader. Men vi får samtidig noget regn og torden. Det bliver nok mest i den østlige del af landet, det for alvor vil kunne mærkes, siger Klaus Larsen.

Natten til torsdag kommer der dog igen opklaring i vejret. Men torsdag morgen varsler samtidig en skiftedag for der vil komme systemer ind med regn og torden vestfra – og temperaturerne vil falde ned til mellem 22 grader og 27 grader – varmest i den sydøstlige del af landet.

– Ud på torsdagen klarer det igen op. Men det har så taget toppen af temperaturerne. Det betyder, at vi fredag får en dag med nogen sol, enkelte byger og mellem 18 grader og 22 grader – en typisk dansk sommerdag. Samtidig får vi en let til frisk vind fra vest og sydvest, siger Klaus Larsen.

Fakta

Hedebølge

Der er tale om en hedebølge, når temperaturen tre dage i træk måler over 28 grader.

Man kan både tale om en regional og en national hedebølge.

I begge tilfælde gælder det, at over halvdelen af enten regionen eller landet skal have målt temperaturer over 28 grader tre dage i træk.

Kilde: DMI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu