ANNONCE

DMI opgraderer varsel: Voldsomt vejr rammer

4. juni 2020 22:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DMI har udsendt risikovarsel behæftet med en dyster og våd udsigt. Det er nu opgraderet til et reelt varsel.

Opdatering 22.45:

DMI har nu opgraderet risikovarsel til et egentligt varsel for en stor del af landet.

Det betyder, at der nu i stedet for at være risiko for kraftig regn og lokale skybrud med stor sandsynlighed vil falde den ekstraordinære mængde regn.

“I forbindelse med bygerne og koldfrontspassagen kan der komme mellem 25 og 35 millimeter. De fleste steder ventes der på seks timer at falde mellem 15 og 25 millimeter”, skriver DMI.

Original artikel:

I et varsel udsendt torsdag aften meddeler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at det bliver en våd nat til fredag. Faktisk så våd, at det har været nødvendigt at varsle risiko for kraftig regn og endda lokale skybrud.

Umiddelbart er det dog med et forbehold – ikke desto mindre bliver det vådt.

“Der vil komme en del regn, men de samlede nedbørsmængder er fortsat behæftet med nogen usikkerhed, så der er på nuværende tidspunkt kun risiko for, at kriteriet for kraftig regn bliver opfyldt”, skriver DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Af varslet fremgår det, at den megen regn skyldes en koldfront, der strækker sig fra Vestjylland til et solidt stykkede ned i Tyskland, hvorfor der foran og i selve fronten dannes regn og byger, der kan være særdeles kraftige og indeholde torden.

“I løbet af aftenen og natten passerer koldfronten Danmark fra sydvest, og ventes fredag morgen at ligge over Vendsyssel, Himmerland til Bornholm”, skriver Nielsen.

Den kraftigste nedbør forventes at falde over Jylland og Fyn. Lokalt taler vi nedbørsmængder helt op til 30-40 millimeter. De fleste steder i landet ventes der at falde mellem 10 og 20 millimeter. For at kriteriet for kraftig regn skal opfyldes, skal der falde mere end 24 millimeter på seks timer, oplyses det.

Regnen forventes at fortsætte fredag, men selve varslet er at til at udløbe ved nitiden fredag morgen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu