ANNONCE

Snestorm kan ramme hele Danmark

25. januar 2019 14:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DMI mener det alvorligt, når det lyder, at der kan komme snestorm. Her er seneste melding.

Der er risiko for snestorm i hele Danmark over weekenden. Især søndag og mandag kan der ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) falde en del sne. Sammenlagt for perioden fredag til mandag forudser instituttet, at der kan falde over 30 centimeter sne.

I den seneste opdatering fra vejrkenderne fremgår det, at det er antageligt, at det er i den nord- og østlige del af landet, der får de største mængder sne.

Frank Nielsen, der har udsendt opdateringen, fortæller til Newsbreak.dk fredag formiddag, at der stadig er mulighed for, at snefaldet udvikler sig til reel snestorm.

Her hjemme defineres en snestorm ifølge DMI ved, at der falder 10 millimeter nedbør svarende til 10 centimeter sne på seks timer samtidig med, at vindhastigheden overskrider 10 meter i sekundet over et større område.

Selv om der er udsigt til 25-30 centimeter sne i de kommende dage, så er der altså ingen garanti for, at det udvikler sig til hverken snestorm eller kraftigt snefald.

“Da sneen falder over en længere periode er kriteriet for kraftig snefald ikke opfyldt i aften og i nat. For at tale om kraftig snefald skal der falde mere end 15 cm sne på 6 timer”, skriver DMI fredag.

I øjeblikket formodes det, at en eventuel snestorm først vil ramme søndag eller mandag, fordi flere nye lavtryk presser sig på med både snefald og blæst. Derfor varsler DMI for nuværende risiko for snestorm i hele landet både søndag og mandag.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu