ANNONCE

DMI: Regn på vej – her rammer det

20. april 2019 06:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Indtil nu har vi fået 2,5 mm nedbør i april - men det ser ud til at der er regn på vej og da den gamle rekord er på 3 mm nedbør, så bliver den næppe slået.

DMI: Regn på vej - her rammer det
Der er regn på vej mod Danmark - men heldigvis ført efter påske. Arkivfoto.

Tørken er over os. Men nu er der alligevel lidt godt nyt på vej til dem, der tørster efter vand.

For ifølge vagtchef Jesper Eriksen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, så er der regn på vej.

– Fra på onsdag og frem så får vi perioder med nedbør. Det bliver dem, der mangler vand, glade for. Det betyder også, at vi ikke får en rekord-tør april, som der ellers var en god chance for. Vi har indtil nu fået 2,5 mm nedbør. Rekorden er på 3 mm nedbør og den er faktisk sat to gange i henholdsvis 1893 og senest i 1974. Men den rekord står efter al sandsynlighed ikke for fald, siger Jesper Eriksen.

Flotte solskinsdage

Men inden regnen kommer, så er der stadig nogle flotte solskinsdage vi lige skal have “overstået”.

– Lørdag bliver igen en rigtig fin dag med meget lidt vind og temperaturer i omegnen af 20 grader. Der kan ligge nogle højtliggende slørskyer. Men det er ikke noget, der hindrer solens stråler i at varme os, siger Jesper Eriksen.

Søndag, påskedag, ser også rigtig god ud. Her får vi op til 20 grader dog lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Om natten bliver det imidlertid igen koldt med temperaturer helt ned til 2 grader.

På mandag, 2. påskedag, fortsætter det med tørt og solrigt vejr. Temperaturerne vil nå 18 grader mange steder – lokalt i Vestjylland op til 20 grader. Vinden frisker op og bliver jævn til hård.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu