DMI: Så brutalt bliver vejret

26. maj 2019 06:50 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Kigger man på søndagens vejrudsigt, så er det en deprimerende omgang.

Del:

På en højhellig søndag ville man normalt håbe på, at vejret tillod tid til at gå i haven, kæle lidt for køkkenhaven og trimme plænen. Men på en søndag som den 26. maj, så er der nok noget andet, der optager langt de fleste danskere.

Det er nemlig store valgdag for Europa-Parlamentet og for mange danskere betyder det, at de skal ned at sætte et kryds i den lokale sportshal eller lignende. Men drømmer man om tørre veje at færdes på, så bør man nok huske paraplyen eller tage bilen.

Vagthavende meteorolog Henning Gisselø hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har nemlig en nedslående melding, hvis man ville fejre valget udendørs.

– Det bliver lidt blandet. Vi har rigtig mange skyer og regn over store dele af landet her i morgentimerne, forklarer han til Newsbreak.dk.

Det bliver ved

Selvom temperaturerne kan snige sig helt op mod de 15 grader, så er det langt fra i hele landet, at det er tilfældet. Henning Gisselø vurderer, at Himmerland har chancen for at være dagens højdespringer på termometeret.

– Det bliver ved med at være regnfuldt og overskyet, men i løbet af dagen vil temperaturen stige i nogle dele af landet, siger han videre.

Og troede man at søndagen ville været et enkeltstående tilfælde, så må man væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig ikke udsigt til bedring.

– Det bliver nogle ustadige dage, hvor der vil være en blanding af sol og regn. Det er ikke sommerligt vejr, som vi kan se frem til, siger Henning Gissselø til Newsbreak.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu