ANNONCE

DMI afslører: Sådan bliver vejret den næste måned

26. maj 2020 16:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt en ny prognose for de kommende fire ugers vejr - og det er nok ikke alle, der vil synes om den.

Når langt de fleste danskere formentlig ikke skal ud at rejse i sommerferien på grund af den igangværende coronakrise, så ville en dansk sommer, der bare slår alle sol-rekorder, nok være det de fleste drømmer om.

Men detser ud til, at der er en kold klud på vej i ansigtet, til dem der drømmer om rekordsommer.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har nemlig netop frigives prognosen for de kommende fire uger – frem til den 21. juni i uge 25. Og prognoserne tyder på, at varmen forbliver over Sydeuropa og efterlader Danmark med en lidt kølig sommerbrise.

I indeværende uge – uge 22 – ser det dog ret godt ud. Et højtryk nær Danmark sørger for pæne temperaturer og masser af kig til solen. Men så begynder det at gå galt.

Uge 23

Højtrykket nær Danmark brydes ned, og der bygges i stedet højtryk op vest for De Britiske Øer. Dermed kan lavtryk trække ned fra nordvest og komme tæt på Danmark med svage fronter, skyer og lidt køligere luft. Det ser dog ikke ud til særlig store nedbørsmængder, og de norske fjelde kan også skærme for en del af skyerne i perioder. Men generelt må vi indstille os på flere dage med skyer med lidt nedbør af og til og mest under de 20 grader“, skriver langtidsmeteorolog Lisette Grenbom på DMIs hjemmeside og fortsætter:

Generelt vil dagtemperaturen ligge typisk mellem 13 og 18 grader, mens nattemperaturen forventes mest mellem 5 og 10 grader. Nedbøren vil blive normal eller lidt mindre end normalt.

Uge 24 og 25

Det bliver et par uger der fortsat er præget af lavtryks-vejr med svage fronter over Danmark.

Dermed udebliver de varme sommerdage, og vi vil generelt opleve halvskyet vejr med let nedbør til tider og temperaturer, der har svært ved at komme meget højere end 20 grader“, skriver Lisette Grenbom i prognosen og fortsætter:

Dagtemperatur det meste af tiden bliver mellem 14 og 20 grader, enkelte dage lidt lunere. Nattetemperaturen forventes ned mellem 5 og 11 grader. Dette er normalt for årstiden, og nedbøren vil også i gennemsnit lande normalt for årstiden.

Der er med andre ord ikke noget der endnu tyder på at sommeren bliver lang og varm.

Fakta

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu