DMI: Seneste nyt om stormen Johanne

9. august 2018 22:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

DMI holder et vågent øje med stormen Johanne, der er varslet til at ramme Danmark med vindstød af orkanstyrke natten til fredag og fredag formiddag.

En storm i et glas vand?

Nej ikke helt. For selvom vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Trine Pedersen, sent torsdag aften ikke forventer, at vi når vindstød af orkanstyrke, så får vi stadig et gedigent blæsevejr ind over Danmark natten til fredag og fredag formiddag.

Men da Newsbreak.dk torsdag aften ringer til DMI for at høre om sidste nyt i forhold til hvor, hvornår og ikke mindst hvor hårdt stormen Johanne – som stormen allerede er blevet døbt – rammer os, er Trine Pedersen lidt tøvende.

– Altså man kan vist sige, at patienten er døende. Eller med andre ord: Lige nu tyder prognoserne på, at stormen er aftagende. Jeg begynder stærkt at tvivle på, om vi overhovedet når middelvinde af stormstyrke. Stormen har tabt lidt af pusten og de vindstød af orkanstyrke, som vi tidligere frygtede ville komme, bliver nok ikke aktuelle, siger Trine Pedersen, der dog endnu ikke vil gå så langt, som at afblæse stormvarslet.

– Hvis vi observerer middelvinde af stormstyrke, bliver det nok helt ude ved den jyske vestkyst – ude ved Hvide Sande og Blåvandshuk. Længere inde i landet vil vi stadig få vindstød af stormstyrke. Timingen i alt der, der skal ske, holder stadig. Det begynder for alvor at blæse op langs den jyske vestkyst i løbet af natten. Derefter trækker det op over den nordvestlige del af Danmark fredag formiddag og forsvinder helt, siger Trine Pedersen, der samtidig indrømmer, at det oprindelige vejrvarsel som DMI kom med, nok var mere rammende for, hvordan vejret udvikler sig i nat og fredag formiddag.

– Jeg tror vi tidligere sagde, at vi fik kuling med vindstød af stormstyrke. Det kunne godt gå hen og blive mere præcist, siger erkender Trine Pedersen.

Voldsom regn, lyn og torden

Selv om stormen ser ud til at blive en gang tom luft, så har det kraftige regnvejr med lyn og torden, som DMI varslede til at skulle ramme torsdag aften, ligget lige der, hvor det skulle.

– Der har allerede været en del nedbør og masser af lyn og torden. Lige nu (klokken 22.15/ red.) ligger tordenvejret og nedbøren i en linje fra Trekants-området over mod Lolland-Falster. Det trækker hurtigt mod nordøst. Der er kommet kraftig nedbør i forbindelse med tordenvejret, men da det bevæger sig så hurtigt, har det indtil videre ikke resulteret i skybrud, siger Trine Pedersen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig under en voldsomt stormvejr ifølge Beredskabsstyrelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu