ANNONCE

DMI: -Ser lidt mærkeligt ud

16. januar 2021 08:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Stå op til en iskold morgen

Natten til lørdag har været isnende kold. Faktisk er de laveste temperaturer i tre år blevet målt lørdag morgen. 11,6 frostgrader ved Horsens.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der ikke noget, der entydigt siger, at vi overhovedet kommer i plus denne lørdag.

Måske slet ikke i weekenden, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg. Den kolde luft strømmer ned fra nord.

– Det bliver en kold morgen og en kold formiddag lørdag og ikke så meget vind, siger han. Den isnende kulde kan være medvirkende til lokal rimtåge i morgentimerne.

Forventningen er dog, at vi får solen at se i løbet af lørdag, men som dagen skrider frem kommer der lidt flere skyer i Jylland, som så breder sig til resten af landet. Næppe er der dog tale om et totalt skydække.

Temperaturen lørdag forventes at være i omegnen af frysepunktet – men sandsynligvis ikke over.

Snevejr

Søndag bliver en på mange måder begivenhedsrig – stadig kold – dag i Danmark. En front nærmer sig nemlig hastigt fra vest.

– Den går kun lige i land, og så dør den faktisk ud igen, siger meteorologen.

Fronten bringer snevejr med sig, men det bliver så mere eller mindre kun til, med Lindbergs ord, “lidt sne hist og her i Vestdanmark”.

Til gengæld breder snevejret sig så, fordi der senere på dagen kommer et skydække, så forventningen er, at hele landet løbende vil opleve sne søndag. Ikke meget, dog. Mellem én og to millimeter.

Selv Bornholm får faktisk sne, lyder det.

– Det ser lidt mærkeligt ud over Østersøen. Der er meget instabil luft, så der dannes sne over selve Østersøen, siger Lindberg. Det vil så brede sig til, at snevejret også får fat i klippeøen.

Heller ikke søndag vil temperaturerne overstige frysepunktet. Natten til søndag bliver lidt varmere end den foregående. Dog stadig ned til omkring otte frostgrader – måske lidt til.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu