DMI: Sne og nattefrost på vej

18. november 2017 06:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Lørdag bliver lun og våd inden vejret søndag skifter og der begynder at kunne komme sne eller slud.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI,  så bliver vejret de kommende dage meget omskifteligt. Og har du ikke allerede været i kælderen eller på loftet for at finde vintertøjet frem, så er tiden altså kommet til at få det gjort. De kommende dage bliver nemlig kolde, der kan komme både slud og sne og der kommer udbredt nattefrost. Det oplyser vagtchef Henning Gisselø, DMI, til Newsbreak.dk.

– Her lørdag morgen kan der komme mange byger. Især vestpå er de kraftige og kan indeholde hagl og torden. Den bygelinje bevæger sig østpå hvor den gradvist bliver aftagende. Vi får lørdag en fin dag med mellem fem og otte grader. Lidt senere på dagen kan der komme lidt sol, men det bliver ikke meget, siger Henning Gisselø.

De kommende dage bliver til gengæld helt anderledes end det vejr, vi har haft i slutningen af denne uge.

– Vi får et markant skifte i vejret. Søndag bliver det allerede koldere, men samtidig får vi noget mere sol. Vinden er gået i nord og der bliver den de kommende dage. Det betyder, at vi kan få byger med både slud og sne helt frem til og med på onsdag. Samtidig falder temperaturen markant, så vi om dagen ikke når meget over fem grader mens der om natten bliver ned til minus fem grader. Først onsdag og torsdag forsvinder frosten igen når vejret slår om og lunere luft igen får overtaget, siger Henning Gisselø.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu