DMI: Snevejr bliver til farlig isslag

6. januar 2017 13:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der vil falde sne, slud og regn. Det kan føre til isslag. Det er farligt at bevæge sig ud på.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, meddeler, at den kommende tids nedbør kan føre noget ganske farligt med sig; isslag.

– Det er underafkølet regn, som fryser til is, når det rammer en overflade, forklarer meteorolog ved DMI, Jesper Eriksen, til Newsbreak.dk.

Isslaget kommer som følge af et frontsystem, der fra Nordsøen er på vej ind over Danmark. Fra frontsystemet vil der falde nedbør, primært i form af sne. Men foruden sneen kan der også falde både slud og regn.

Og sker det, kan der altså komme isslag.

Usikker nedbørsmængde

Det er endnu usikkert, hvor meget nedbør der faktisk vil falde i de kommende dage, men der er ikke tale om mere end tre til otte centimeter, hvor der vil falde mest, i Jylland.

DMI har udsendt et såkaldt varsel om det kommende isslag, til trods for at man ikke forventer, at der vil falde mere end én millimeter.

I forbindelse med varsel om voldsomme mængder regn, varsler DMI først, når forventningen er, at der vil falde 24 milimeter på seks timer.

– Isslag varsler vi selv, når det er meget få mængder, da det kan give glat føre. Èn millimeter, der lægger sig på veje og fortov, det er stadig glat, siger Jesper Eriksen til Newsbreak.dk.

Er allerede faldet sne

Prognosen går på, at nedbøren vil begynde at falde i løbet af det kommende døgn. Frem til lørdag morgen burde der være frostvejr i store dele af landet, mens Nord- og Vestjylland forventes at få plusgrader over natten. Resten af landet vil muligvis opleve samme fænomen, med plusgrader og muligt isslag, i løbet af lørdagen.

Der ligger i forvejen en del sne i Nord- og Vestjylland. Her frisker vinden allerede i dag op fra syd, hvilket kan føre til lokal snefygning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu