ANNONCE

DMI: Søndag bliver frysende kold

7. marts 2021 06:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Temperaturen er søndag i plus - men kuldeindekset viser minus 5 grader

DMI: Søndag bliver frysende kold
Det gælder om at få hue og handsker på, hvis man skal ud og nyde søndagsvejret - det bliver nemlig bidende koldt. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Den er god nok. Termometeret står i plus. Men når du søndag går ud kan det føles som minus 5 grader.

Det forklarer vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Jesper Eriksen således over for Newsbreak.dk.

– Vi kommer til at ligge på mellem 1 og 5 graders varme søndag morgen. Men rundt om i landet vil det føles som mellem minus 1 og minus 5 grader. Det viser kuldeindekset, siger Jesper Eriksen, der skyder skylden på den kraftige vind, der blæser ind over Danmark fra vest.

Koldest vil det føles i midten af Jylland, midten af Fyn og midten af Sjælland.

Delt i to

Fra søndag morgen vil Danmark stort set være delt i to dele – rent vejrmæssigt: Den nordvestlige del, som vil opleve en del eller nogen sol, og den sydøstlige del, hvor mange står op til skyer og måske et par regndråber.

– Men det ændrer sig i løbet af dagen, hvor vinden langsomt drejer i nord eller nordvest og aftager, siger Jesper Eriksen.

Dermed er der udsigt til, at hele Danmark får flot søndagsvejr – til sidst i hvert fald. Og ifølge vagtchefen bør alle kunne opleve en rigtig flot solnedgang søndag aften.

Hård nattefrost

Den klare afslutning på søndagen gør imidlertid at vi kan forvente hård nattefrost natten til mandag.

– Nok helt ned til minus 7 graders. Til gengæld bliver der stort set ingen vind. Det gør, at den følte temperatur og den målte temperatur vil være ens, siger Jesper Eriksen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu