DMI: -Stadig voldsom vind og mere gråvejr på vej

14. september 2017 07:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Men der er også godt nyt med et højtryk, der måske kan sende lunere efterårsvejr ind over Danmark.

Efter en onsdag med meget “interessant” vejr hvor den sydlige del af landet var ramt af vindstød af stormstyrke ser torsdag noget mere tilforladelig ud. Men der er stadig varsel om vindstød af stormstyrke, som gælder for Bornholm. Det vil dog blive afblæst i løbet af torsdag formiddag, lyder meldingen fra vagtchef Martin Lindberg, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

– Fra midt på formiddagen torsdag skulle vinden lægge sig lidt igen på Bornholm og hele landet vil dermed være ude af storm-lavtrykket. Vinden bliver svagere, men vi kan stadig forvente kuling fra sydvest med en del meget kraftige vindstød, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Opklaring

Torsdag bliver samtidig en dag, hvor den står på opklaring.

– Det klarer op nordfra. Det går lidt langsommere i den sydøstlige del af landet. Men fra i eftermiddag kan vi få lidt eller nogen sol med et par enkelte byger. I Jylland bliver det mest tørt, siger Martin Lindberg.

Temperaturerne torsdag kommer til at ligge på mellem 13 og 17 grader.

– Det bliver ikke specielt varmt, men der er også en koldfront, der skal passere. I løbet af de kommende dage bliver det langsomt en smule koldere og vi får spredte byger men også sol ind i mellem. Det gælder også for weekenden og begyndelsen af næste uge, siger Martin Lindberg, der i slutningen af sin prognose dog kan se lidt håb for, at det våde efterårsvejr får en ende.

Højtryk på vej

– Som prognosen ser ud lige nu, så ser det ud til at der tirsdag, onsdag og torsdag bygges en højtryksryg op over Danmark. Det betyder, at vi kan få noget mere tørt og solrigt vejr med ret pæne temperaturer. Men det er altså stadig langt fra sikkert, så nu må vi vente og se, siger Martin Lindberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu