DMI: Storm, sne og ned til minus 10 grader

10. januar 2019 11:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Kalenderen siger, at det er vinter og DMIs månedprognose bekræfter det med sne og temperaturer på minus 10 garder på menuen.

DMI: Storm, sne og ned til minus 10 grader
DMIs månedprognose viser, at vi kan få storm, sne og nattetemperaturer på minus 10 garder. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.

Det er ikke meget rigtig vintervejr, vi indtil nu har fået – men det kan der måske bliver lavet godt og grundigt om på, i de kommende uger.

I hvert fald hvis DMIs månedprognose bliver til virkelighed.

For der er både sne, storm og dybfrosne temperaturer på vej mod Danmark.

Uge 3

– Den kommende uge forventes at blive meget omskifteligt med flere lavtryk, som forventes at passere Danmark – eller tæt på – fra nordvest eller vest. Der er derfor også risiko for kraftigt og stødende blæsevejr eller måske endda en vinterstorm, skriver DMIs langtidsmeteorolog Lisette Grenbom i sin prognose.

Flere fronter vil passere landet med udbredt regn og måske slud og tøsne samt mange skyer. Efter hver frontpassage vil koldere vejr trænge ned over landet med risiko for vinterlige byger samt mulighed for kig til solen i en kold og klar luft.

Temperaturen vil ligge omkring normalen med dagtemperaturer mellem frysepunktet og 5 graders varme, og på klare nætter vil der være udbredt nattefrost.

Uge 4

Et vejrskifte til vinterligt vejr ventes efterhånden at slå igennem. Men præcist hvornår det kolde vejr slår igennem er usikkert. Derfor er prognosen for uge 4 også ret usikker.

Koldere luft trækkes ned over Danmark fra nord og øst. Havvandet er dog relativt lunt, og der kan dannes en del slud- og snebyger over Kattegat og Østersøen. Den østlige del af landet ser derfor ud til at få mere nedbør end normalt, mens den vestlige del af landet får lidt mindre nedbør end normalt for årstiden.

Ugen ser ud til at blive koldere end normalt med dagtemperaturer omkring frysepunktet og udbredt nattefrost.

Uge 5

Et lavtryk syd for Danmark giver østlige vinde og vinterlige byger, som kommer til landet fra Østersøen og Kattegat.  Der er dermed også gode chancer for, at kælken kan blive luftet i disse områder. Temperaturen ventes at komme under normalen med dagtemperaturer omkring frysepunktet og udbredt nattefrost. Hvis sneen lægger sig, og det blive stille og klart vejr, kan vi lokalt få nattetemperaturer ned omkring 10 minusgrader.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu