ANNONCE

DMI tæt på at trykke på knappen

4. oktober 2020 07:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Regnvejret søndag morgen var så kraftigt, at DMIs vagthavende overvejede at trykke på varslingsknappen.

DMI tæt på at trykke på knappen
Kraftigt regnvejr søndag morgen erstattes af solskin - men efteråret er her. Arkivfoto (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Et massivt regnvejr lå som ventet søndag morgen som et tykt og vådt lag over flere dele af landet, men allerede kort før klokken syv er det forduftet i det østjyske. Netop den kortvarige regn gjorde, at Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) vagthavende ikke trykkede på varslingsknappen.

– Jeg har været opmærksom på nogle ret kraftfulde skyl, men da det var ret kortvarig, har jeg ikke set noget i tallene, der antyder, at det har været noget, der skulle varsles. Det er en relativt smal stribe med ret kraftig regn, siger Anja Bodholdt fra DMI til Newsbreak.dk søndag morgen.

Da vi taler sammen regner det endnu over Aarhus, men en halv time senere er det overstået. Regnen bevæger sig mod nord og øst. Umiddelbart slipper det senest taget i det nordlige Jylland i løbet af formiddagen.

– Så bliver det ellers en dag, man skal nyde inden næste uge går i gang, siger Bodholdt. Hvad hun mener, der kommer til at præge næste uge, kan du læse i et senere afsnit af artiklen. Først det gode.

På bagsiden

Denne søndag bliver trods den lidt våde start nemlig en fin oplevelse. Først og fremmest har det været en lun nat med temperaturer helt op mod 15 grader, og det lune vejr fortsætter ind i dagen, hvor det ifølge DMI kan nå helt op på 18 grader. Ganske hæderligt for begyndelsen af oktober.

– På bagsiden af det her regnvejr klarer det op med solskin. Der kommer også en del mindre vind end lørdag, siger Bodholdt.

Vi bliver enige om, at det egentlig er ret høje temperaturer og en fin udsigt for sådan en søndag i oktober.

Søndag aften og natten til mandag bliver det desuden mest tørt vejr – til dels klart, men alligevel en fin lun nattemperatur på op til 12 grader.

Vi kan ikke komme udenom

Efteråret er her. Det kan vi kalendermæssigt ikke kommer udenom, og ifølge DMI kommer realiteten nu også til at hammerlakere det i ansigterne på os. Anja Bodholdt fortæller om den kommende uge:

– Vi kan ikke komme udenom, at det er efterår. Det ser nu ud til, at den kommende uge bliver mere præget af byger, der kommer og går, og det bliver helt generelt efterårsvejr, siger hun. På sin hjemmeside skriver DMI således:

“Et ret dybt lavtryk over England ligger først næsten stille, men begynder fra mandag langsomt at bevæge sig mod nordøst. Tilhørende front passerer op over Danmark fra sydvest og giver en overgang udbredt regn til landet. Sent mandag eller natten til tirsdag passerer et mindre lavtryk Danmark sydfra og herefter ventes en sydvestlig strømning af noget køligere luft med regn og byger af og til”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu