ANNONCE

DMI: -Temperaturerne vil rasle ned

2. marts 2021 07:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Typisk forårsvejr præger Danmark i disse dage

Når Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, skal beskrive det vejr, vi har i disse dage, kalder hun det for typisk forårsvejr.

– Det er lige efter bogen, siger hun til Newsbreak.dk.

Det typiske forårsvejr betyder, at dagen starter ud med tåge flere steder i landet. Tågen kommer, fordi en mild vestenvind bliver kølet ned over Nordsøen. Når det rammer fastlandet, bliver der dannet tåge, og tågen kommer til at ligge over Danmark indtil et godt stykke opad dagen.

Temperaturforskelle

DMI forventer, at vejret klarer op i det meste af landet, men kystområder med vestenvind kan godt risikere at skulle bokse med havgus hele dagen, og Trine Pedersen fortæller, at det vil resultere i store lokale temperaturforskelle.

Bor du et sted, hvor solen skinner igennem, vil du opleve 9-10 graders varme. Bor du et sted, hvor der enten er havgus eller tåge hele dagen, vil du opleve 4-5 graders varme.

Hele landet forventes at få svag til let vind.

Det rasler ned

Hvis tågen, som forventet, forsvinder fra Danmark i løbet af dagen, er der udsigt til en klar aften uden megen vind.

– Det betyder, at temperaturerne vil rasle ned, siger Trine Pedersen.

Hun fortæller, at der er udsigt til temperaturer mellem -2 og +3 graders varme, afhængigt af hvor i landet man befinder sig. Det kan svinge meget lokalt, og der er desuden udsigt til, at vejret onsdag bliver en gentagelse af vejret tirsdag, med tåge over hele landet.

En koldfront er på vej

Mens onsdag ligner en gentagelse af tirsdag, ser det ud til, at der kommer en koldfront ind over landet fra nord på torsdag. Det betyder flere skyer og lavere temperaturer, og Trine Pedersen fortæller, at dagtemperaturerne fra torsdag og ugen ud formentlig vil ligge omkring 5 graders varme i gennemsnit, mens der er risiko for ned til 5 graders frost i nattetimerne.

De kolde temperaturer, og den megen tåge, betyder desuden, at der er risiko for rimglatte veje på morgener, hvor det er tåget, og temperaturerne ligger omkring frysepunktet.

Trine Pedersen fortæller, at mens der syd for Danmark er gang i et noget lunere forårsvejr, så mener hun ikke, at vejret i Danmark for tiden er sådan rigtigt at kimse ad.

– Vi har stadig forholdsvist pænt vejr med tørvejr og en afveksling mellem sol og skyer. Selvom det ikke er varmt, er det jo ganske fint. Det er typisk forår det her, at temperaturerne, og alting, kører op og ned med store forskelle på temperaturer nat og dag men også fra sted til sted, siger Trine Pedersen til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu