ANNONCE

DMI udvider snevarsel: -Det er bindegalt

17. marts 2018 11:38 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Kraftig snefygning har allerede givet problemer på Sydmotorvejen lørdag. DMI

DMI udsendte lørdag morgen et varsel om snefygning. Nu har DMI udvidet området, hvor der er risiko for snefygning.

– Vi har har nogle snebyger, som nogle steder i en sydligste del af landet, har lagt sig på en linje, og så har de nogle steder givet en del sne, og samtidig blæser der en frisk vind til kuling fra øst og nordøst, og det betyder, at det fyger, fortalte DMI’s vagthavende meteorolog Lars Henriksen til Newsbreak.dk.

I første omgang var der udsendt varsler for Sydsjælland og Lolland-Falster. DMI har nu inddraget Langeland og den sydøstlige del af Fyn i området, hvor der er varslet risiko for Snefygning.

Den kraftige snefygning har skabt store problemer i trafikken på Sydmotorvejen. Farøbroen er blevet spærret efter et uheld, og der er sket en række andre uheld. Flere personer er kommet til skade, men heldigvis ikke umiddelbart alvorligt.

Sydmotorvejen er fortsat spærret henover Farøbroerne i begge retninger. Al trafik i sydgående retning ledes fra ved Vordingborg mens den nordgående ledes fra ved Nørre Alslev. Vejdirektoratet forventer tidligst, at der bliver genåbnet for trafikken klokken 12.

Ekstremt lav sigtbarhed

Bilisterne kører for stærkt og for tæt, selv om det fyger kraftigt i området, fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Ove Christoffersen.

– Ulykkerne sker, når bilisterne pludselig kommer ud på en strækning, hvor det fyger kraftigt. Her er sigtbarheden kun fem-ti meter, siger Ove Christoffersen til Ritzau.

Eb.dk beskriver, at snefygningen på det sydlige Sjælland har skabt ekstreme forhold med meget lav sigtbarhed helt ned til fem-ti meter.

– Det er bindegalt. Jeg forstår ikke, hvorfor politiet ikke har frarådet al udkørsel i det her område, for der er bare det ene uheld efter det anet. Pludselig kan man intet se på grund af sneen. Der er helt hvidt omkring bilen, og så må man bare håbe på, at man ikke rammer en bil, siger Michael Duus, en bilist, der oplevede det voldsomme vejr omkring Vordingborg til eb.dk.

Fakta

Her er DMI's varsler

DMI’s vagthavende meteorolog Lars Henriksen skriver:

“Selvom vi nu er midt i marts, har vinterne på ingen måde sluppet sit tag i Danmark. Kold luft strømmer lørdag ind over landet østfra, og over Østersøen dannes snebyger, som især vil ramme Bornholm, Sydsjælland, Lolland og Falster.

I kombination med med kraftig blæst og til tider hyppige snebyger, kan der stedvis forekomme snefygning, især på Sydsjælland, Møn og det nordlige Falster.

Der kan også komme snebyger andre steder i landet, men her vil der overvejende være tale om lette snebyger, der ikke forventes at skabe større problemer i forhold til snefygning.”

 • DMI varsel om snefygning
  • Udsendt 17. marts 2018 07:21
  • Gyldig fra 17. marts 2018 07:20. Gyldig til 17. marts 2018 21:00
  • Gælder for: Guldborgsund og Vordingborg
  • DMI venter snefygning. Frisk vind til kuling 10-15 m/s fra øst samt løs sne eller let snefald, der kan medføre snefygning.
  • Snefygning kan medføre hurtig lukning af udsatte veje og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik.
 • DMI risiko for snefygning
  • Udsendt 17. marts 2018 07:21
  • Gyldig fra 17. marts 2018 07:20. Gyldig til 17. marts 2018 21:00
  • Gælder for: Lolland, Faxe, Næstved, Svendborg, Langeland og Ærø
  • Der er risiko for snefygning. Frisk vind til kuling 10-15 m/s fra øst samt løs sne eller let snefald, der kan medføre snefygning.
  • Snefygning kan medføre lukning af udsatte veje og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu