ANNONCE

DMI: Varmt vejr på vej mod Danmark

4. maj 2021 21:36 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Nu ser det endelig ud til, at varmen sætter kurs mod Danmark, forudsiger DMI i deres prognose for maj måned. Især uge 20 skiller sig ud ved at byde på mest solskin samt tørt og stille vejr

Se hvordan majvejret bliver i galleriet herover

Der er godt nyt til de varmehungrende danskere. Midt i maj presser lunere luft nemlig på fra sydlige retninger og vil strømme ind over Danmark. Det vidner DMI’s månedsprognose for maj måned om.

Det lune vejr vil dog også byde på omskifteligt vejr med store skift fra sol til regn samme dag og vejrmæssige forskelle mellem Jylland og Sjælland.

Uge 19 (10/5 – 16/5):  

Uge 19 bliver en omskiftelig uge med hyppige vejrskift mellem intens regn og solskinsdage. Mindre intense byge-områder eller lavtryk med passerende regn ser ud til at trække op over Danmark – mest fra sydlige retninger.

Den sydlige strømning betyder, at varmere luft vil pumpes op over Danmark, og den ellers kolde luftmasse skubbes mere vest for Danmark. Varm luft kan indeholde mere vanddamp, og bygerne kan derfor blive mere kraftige og kan lokalt give mere nedbør, end vi ellers har oplevet gennem dette forår.

Vi vil til gengæld også kunne nyde opklaringer med solskinsvejr imellem disse mindre nedbørsområder.

Dagene vil blive meget forskellige fra hinanden, og vi vil også opleve meget forskelligt vejr geografisk over Danmark, hvor Jylland kan ligge i fuld sol, mens det regner over Sjælland – og omvendt.

Dagtemperaturerne ventes typisk kun at nå op mellem 11 og 16 grader, men kan i solskinsvejr komme op på 17-20 grader.

Om natten vil temperaturen oftest nå ned mellem 5 og 9 grader, lokalt ned til 2 grader. Risikoen for nattefrost er minimeret i denne lidt lunere luftmasse, og det ser ikke ud til at vi får nattefrost.

Grundet den sydlige strømning af varmere luft, forventes temperaturen at komme lidt over det normale eller ende omkring det normale for årstiden.

Nedbørsmængderne forventes meget ujævnt fordelt, og kan nogen steder komme lidt over normalen og andre steder under normalen for årstiden, men forventes gennemsnitligt at ligge nogenlunde indenfor de normale nedbørsmængder for maj måned.

Uge 20 (17/5 – 23/5):  

Højere tryk bygger op over Vesteuropa og ”skyder ryg” op over Danmark. Det stabiliserer vores vejr og giver dermed flere tørvejrsdage og også mere solskin end første del af maj.

Selvom der kan komme lidt skyer af og til, vil vi få overvejende solrigt og forholdsvis stille vejr.

Kulden presses mod nord, og dagtemperaturerne kommer mest op mellem 13 og 18 grader, og der vil nok også være dage, hvor vi lokalt kommer op omkring de 20 grader.

Om natten forventes temperaturer mellem 4 og 10 grader. Dermed ser det ud til at det er ved at være slut med nattefrost.

Temperaturen forventes omkring normalen, mens nedbøren forventes under normalt for årstiden.

Uge 21 og resten af maj (24/5 – 31/5):  

Prognoserne er ret usikre for sidste uge af maj. De europæiske prognoser peger på et mindre lavtrykstrug nordvest for Danmark, som betyder at enkelte fronter med skyer og regn vil trække ind over Danmark fra vest eller sydvest.

Det vil give blandende dage med skyer og til tider lidt nedbør, men også dage med nogen sol og til tider lokale byger. De amerikanske prognoser peger på, at det mere højtryksprægede solskinsvejr får lov at fortsætte i denne sidste uge af maj.

Nedbør og temperatur ser ikke ud til at afvige særligt fra normalen, men hvis det højtryksprægede vejr får lov at blive, vil vi få en tørrere uge end normalt for maj måned.

Se hvordan majvejret bliver i galleriet herover

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu