DMI varsler (igen) voldsomt vejr: Her kommer der vindstød af stormstyrke

9. januar 2017 16:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Endnu en gang er DMI ude med varsler om voldsomt vejr - vindstød af stormstyrke ventes at ramme onsdag fra engang ud på eftermiddagen.

DMI varsler (igen) voldsomt vejr: Her kommer der vindstød af stormstyrke
Barometeret peger mod vindstød af stormstyrke. Arkivfoto.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er igen ude for at advare om voldsomt vejr over Danmark.

Og ligesom det er sket de seneste par uger – først med stormen Urd og senere advarsler om kraftige vindstød af storm- og orkanstyrke – er det igen et kraftigt blæsevejr, der får meteorologerne til at advare danskerne.

Denne gang er det kuling med vindstød af stormstyrke, der risikerer at ramme Danmark onsdag morgen til og med torsdag morgen.

– Det er et forvarsel. Vi kan se, at der kommer vestenvind med vindstød af stormstyrke. Det betyder, at det er de vestvendte kyster og specielt Nord- og Vestjylland, der igen må stå for skud, siger vagtchef ved DMI, Mogens Rønnebek til Newsbreak.dk.

Lidt af et særsyn

At så mange kraftige vinde rammer Danmark i træk er lidt af et særsyn – årstiden taget i betragtning.

– Det er normalt om efteråret at de mange storme kommer. Om vinteren er det snevejr og klingende frost, Sådan var det i hvert fald tidligere. Men sådan er vejret åbenbart ikke længere. Vi er inde i en ustadig periode, siger Mogens Rønnebek, der lover at DMI følger de kraftige vinde og nok skal melde mere ud jo mere vi nærmer os.

Varslet:
“Gyldig fra 11. januar 2017 08:00. Gyldig til 12. januar 2017 02:00.

Fyn, Nordvestsjælland, Frederikssund, Sønderjylland, Djursland, Odder, Trekant området, Aarhus, Samsø, Thy og Mors, Vestjylland, Vendsyssel, Storaalborg, Læsø, Jammerbugt, Lolland, Holbæk, Slagelse, Halsnæs, Gribskov, Esbjerg, Fanø, Varde, Horsens, Hedensted, Herning, Skive, Viborg, Vesthimmerland, Rebild og Bornholm.

Onsdag: Vær opmærksom på, at der kan forekomme kuling med vindstød af stormstyrke.”

Kilde: DMI.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu