DMI varsler på ny voldsomt vejr

10. august 2018 09:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det bliver voldsomt frem mod fredag middag.

Stormen Johanne blev ikke så slem en omgang uvejr, som man kunne have frygtet. Vejret den 10. august 2018, er dog stadig en anderledes oplevelse, end sommeren 2018 har været generelt, og Danmarks Meteorologiske Institut har fredag formiddag udsendt endnu et varsel om voldsomt vejr. 

Varslet gælder fra 09.15 til 12.00 fredag formiddag, og hos DMI forventer man, at der i den periode kommer vindstød af stormstyrke i en afgrænset del af Danmark.

Det voldsomme vejrs hærgen kommer efter, at stormen Johanne kulminerede fredag morgen. DMI skriver, at vinden ved Vestkysten og ved Limfjorden nåede stormstyrke, med vindstød på 25 m/s. Ved torsminde målte man stærk storm og 31 m/s, og ved Rønbjerg Huse målte man 34 m/s, orkansstyrke.

Johanne forlader landet

Uvejret bevæger sig mod Sydnorge, og det er den bane, uvejret tager, der gør, at man i visse dele af landet i formiddag kommer til at opleve voldsomt vejr nok engang.

“Den kraftige vind skyldes et for årstiden, usædvanlig kraftigt lavtryk, som er dannet på grænsen mellem den meget varme luft over Central- og Østeuropa og den noget køligere luft over Vesteuropa. Lavtrykket har som ventet taget en bane op langs den Jyske Vestkyst og vil midt på eftermiddagen ligge omkring Oslo,” skriver vagthavende ved DMI, Thyge Rasmussen, på Dmi.dk. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu