ANNONCE

DMI varsler skybrud: Her skal du passe på

21. maj 2019 04:28 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

DMI varsler voldsomt vejr i den nordlige del af Sjælland. Der er desuden risiko for voldsomt vejr i Jylland og på det meste af Fyn.

Tirsdag morgen varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at der er lokale skybrud og tordenvejr i det nordlige Sjælland.

Vejrtjenesten advarer om, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter, og varslet er en såkaldt kategori 1-varsel, der har prædikatet “voldsomt vejr”.

Og allerede tidligt tirsdag morgen er der faldet store mængder regn flere steder, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

– Ved Holbæk Flyveplads er faldet 14,8 mm regn på 10 minutter, og der er flere andre steder, hvor der også er faldet nok regn til at opfylde kriteriet for skybrud. Så der er gang i den på Sjælland, siger Klaus Larsen.

Det er nærmere bestemt Nordvestsjælland, Københavns Vestegn, Nordsjælland, København og Amager, Lejre, Roskilde, København Nord, Frederikssund, Holbæk, Greve og Solrød, der er omfattet af varslet.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du skal forholde dig ved skybrud.

Kan også ramme Jylland og Fyn

DMI varsler desuden, at der er risiko for, at det voldsomme vejr kan komme til Jylland og Fyn.

– Fronten vil passere vestover i løbet af dagen, men det er lidt tidligt at sige endnu, om det bliver med skybrud. Det har en tendens til at være kraftigst om natten og tidlig morgen, så det kan godt være, det ikke bliver lige så kraftigt som på Sjælland. Men der vil under alle omstændigheder komme store mængder regn, siger Klaus Larsen.

Varslet for det nordlige Sjælland gælder fra klokken 3.25 til klokken 7 – mens varslet i Jylland og på Fyn gælder fra klokken 13 til klokken 21.05.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu