ANNONCE

DMI varslede skybrudsrisiko her

3. juni 2020 18:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DMI har udsendt en pludseligt varsel onsdag aften.

Det var egentlig først meningen, det skulle begynde at regne kraftigt torsdag, men en række områder i Jylland har onsdag aften måttet tage forskud på situationen. Det fremgår tydeligt fra for eksempel denne video, som Newsbreak.dks chefredaktør har optaget i Grindsted kort før klokken 18.

Nu følger Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) trop og har udsendt et såkaldt risikovarsel. Heri fremgår det, at der i en række især midt- og sydjyske kommuner er risiko for lokale skybrud og medfølgende torden.

Flere steder kan der altså risikere at falde mellem 15 og 25 millimeter regn på bare en halv time.

Til gengæld vurderer den vagthavende meteorolog Martin Lindberg, at det efter klokken 20 ikke vil være sandsynligt med lokale skybrud længere.

DMI har til gengæld i en udmelding onsdag eftermiddag forklaret, at der mellem torsdag og fredag kan falde store mængder regn. Det skyldes, at luften øst for Danmark er varm og fugtig, men vest for os er luften ifølge DMI væsentlig koldere og tør. Sammenstødet mellem de to lufttyper har den effekt, at der dannes fronter.

Fronterne har regn og byger med sig, og de passerer altså Danmark fra sydvest i løbet af torsdag og fredag. Der kan falde op mod 40 millimeter regn.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu