DMI varsler sne hele aftenen og natten: Her falder det

11. december 2017 20:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er stor risiko for, at du i morgen tidlig skal ud og rydde sne - og så skal du færdes forsigtigt i trafikken, advarer DMI.

I Aabenraa sner det allerede og det vil det gøre det meste af aftenen og natten. Video: Local Eyes.

Der vil falde sne hele mandag aften og natten til tirsdag – og det er allerede begyndt, oplyser vagtchef Bolette Brødsgaard, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

– Lige nu sner det i Sønderjylland, Midtjylland, Djursland, i Aarhus, på Møn og Nordsjælland. Så snevejret er i fuld gang, siger Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Og selv om det ikke er de helt store og voldsomme mængder, der kommer i denne omgang, så er der ret stor risiko for, at du skal ud at skrabe dit fortov frit for sne tirsdag morgen.

Se flere videoer på Local Eyes

– Der, hvor det bliver værst, forventer vi op til syv centimeter sne. Det meste vil falde i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland. Det betyder, at man skal passe på, hvis man skal ud at køre. Temperaturen er så langt nede ved frysepunktet, at der saltes på vejene. Det giver noget, der nærmest kan minde om brun sæbe. Så de, der skal ud at køre, skal køre forsigtigt, siger Bolette Brødsgaard.

Det meste af nedbøren vil falde som sne – med undtagelse af Lolland, Falster og på Bornholm. Her kan det gå over i slud eller måske endda regn.

Reglerne for snerydning

Har du styr på reglerne for snerydning?

Reglerne for snerydning siger specifikt, hvornår du som husejer har pligt til at rydde dit fortov for sne. Overholder du ikke reglerne, risikerer du straf.

Det kan du læse mere om her: Har du styr på reglerne for snerydning? De er faktisk ret specifikke …

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu