ANNONCE

DMI varsler: -Vejret er som en våd karklud

12. juni 2020 17:04 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der er risiko for, at et større skybrud kan ramme en stor del af landet i løbet af lørdagen.

For flere dele af landet kan lørdagen se ud til at blive utrolig våd.

Se hvilke landsdele, der er i risiko for at opleve det våde vejr, længere nede i artiklen.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har fredag eftermiddag udsendt en risikomelding om vanskeligt vejr.

I mere detaljeret grad er der risiko for skybrud, men der skal noget til at sætte det i gang, forklarer den vagthavende meteorolog ved DMI.

En våd karklud

Risikomeldingen fra DMI kommer på baggrund af vejr, som er en smule drilagtig.

– Det er lumsk. Vejret er som en våd karklud. Vi ved, at den indeholder meget vand, men det er usikkert, om der kommer det, der skal til, for at vandet vrides ud af den, siger den vagthavende meteorolog ved DMI Jesper Eriksen til Newsbreak.dk.

Vejret er meget fugtigt, så der er potentiale for, at der bliver skybrud. Men udsigterne til om regnen faktisk kommer til at sile ned er meget usikre.

– Der skal så at sige et ‘vrid’ i atmosfæren til, for at vi med sikkerhed kan sige, at der kommer skybrud, siger den vagthavende meteorolog.

Gælder store dele af Danmark

For nu er der dog kun tale om en risikomelding. Altså at der er risiko for skybrud.

Risikomeldingen gælder lørdag fra klokken 07.00 til klokken 19.00 på stående fod, men det kan også rykke sig i de kommende prognoser.

Usikkert er det også, hvor skybruddet kan ramme.

– Risikomeldingen gælder for det, vi vil kalde den centrale del af Danmark. Men i de kommende prognoser kan det sagtens rykke sig, siger den vagthavende meteorolog.

Derfor anbefaler han også, at danskerne følger med i de kommende opdaterede vejrudsigter, som DMI i løbet af lørdagen sender ud.

Højsæson for skybrud

Den vagthavende meteorolog forklarer, at fornuftigheden i at holde øje med de kommende vejrudsigter er, at risikomeldingen sagtens kan ændre sig til et decideret varsel for skybrud.

– Klimatologisk set er det højsæson for skybrud nu, så det kan sagtens ske, siger meteorologen.

Varsel tages af DMI i brug, når der er større sandsynlighed i prognoserne for, at en hvilken som helst form for voldsomt vejr såsom skybrud, vindstød af orkanstyrke eller lignende, faktisk sker, sammenlignet med sandsynligheden for, at det ikke gør.

Omvendt bruges risikomelding, når sandsynligheden for, at det ikke sker, er højere end sandsynligheden for, at det sker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu