ANNONCE

DMI varsler voldsomt vejr og fastslår kulden er på vej

8. december 2019 07:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er lidt af hvert at holde styr på i vejrudsigten.

Vejrudsigten for den kommende periode byder på en del forskelligt. Men du skal dog ikke regne med, at det bliver snerigt. Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søndag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Flere fronter med regn passerer i løbet af denne weekends sidste dag, og Martin Lindberg, vagthavende ved DMI, forklarer Newsbreak.dk, at den første faktisk allerede er væk igen.

– Så klarer det op i løbet af dagen og bliver mere bygepræget, men også særdeles blæsende, siger Lindberg.

Den sidste del er ret vigtig.

I løbet af søndag vil de fleste danskere komme til at mærke, at det passer, når meteorologen siger, at det bliver blæsende. Faktisk bliver det ganske kraftigt.

Pas på

Vinden kommer fra syd-/sydvestlig retning og kan for det meste betegnes som frisk til kuling, men iblandt vil der opleves særdeles kraftige vindstød.

– Især i den sydvestlige del af Jylland vil der komme vindstød op til stormende kuling og ved Vadehavet måske helt op til stormstyrke, siger Lindberg.

For at registreres som stormstyrke, skal vindstødene være over 24,5 meter i sekundet. Ifølge DMIs egen statistik forekommer disse vindstød absolut oftest i december.

Den kraftige blæst søndag vil ganske givet resultere i forhøjet vandstand i Limfjorden, og derfor har DMI rent faktisk udsendt et varsel om voldsomt vejr. Lindberg fortæller, at han forventer, vandstanden nogle steder vil stige op til 140 centimeter over normal.

– Varslet gælder for hele den vestlige del af Limfjorden, siger han.

Langsomt ned

Den kommende uge vil i begyndelsen stort set minde om søndag, men som vi bevæger os frem mod den næste weekend, bliver det altså en del koldere.

– Natten til onsdag kommer en kraftigt frontsystem med regn, og efter det tyder det på, at det begynder langsomt at gå ned ad med temperaturerne, siger Lindberg.

Søndag er det for eksempel forventet at dagstemperaturerne lægger sig et sted mellem syv og 10 grader, mens det onsdag hedder fem til otte. Fredag er vi så nede på tre til seks.

– Men det er fortsat ustadigt, og jeg tror ikke, man skal forvente hvidt nedbør, siger Martin Lindberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu