ANNONCE

DMI: -Vejret vender og vi får sne

27. marts 2020 06:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Men det er først søndag det kan gå "galt". Fredag og lørdag fortsætter det fantastiske forårsvejr.

Har du gået og nydt vejret de seneste dage hvor vi over Danmark har haft klar, blå himmel, solskin og varme forårstemperaturer?

Så kan du godt begynde at forberede på, at det hele slutter igen og du får en brat opvågning. For efter fredagens og lørdagens vejr – som  i øvrigt også bliver helt fantastisk – så bliver søndagens vejr som at få en forhammer i hovedet. Temperaturen styrtdykker og den står på slud eller sne-byger.

Det bekræfter vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Martin Lindberg over for Newsbreak.dk.

Flot fredag

– Hvis vi kigger på fredag i første omgang, så bliver det en klar og tør dag med masser af sol. Vinden bliver jævn fra øst og nordøst. Temperaturerne kommer op mellem 8 grader og 12 grader. Det klare vejr fortsætter natten til lørdag og det betyder, at vi flere steder igen kan komme et stykke ned under frysepunktet. Dog kan det i den nordlige del af Jylland blive en smule mere skyet og stedvis tåge, siger Martin Lindberg.

Og så går det ellers bare gradvist ned ad bakke

– Lørdag begynder dog tørt med nogen eller en del sol. Temperaturerne kan komme op på mellem 7 grader og 12 grader. Men der kommer i løbet af dagen flere og flere skyer ind over landet og det begynder at blæse op fra nord, konstaterer vagtchefen fra DMI.

Sne eller slud

Natten til søndag kommer det helt store skifte.

– Det er en meget kold luft, vi får ned fra nord. Der kommer skyer mange steder og de kan stedvis give sne eller sludbyger. Det bliver mest i den sydøstlige del af landet – på øerne. I Jylland vil det nok holde tørt og klart, siger Martin Lindberg.

Når vi kommer lidt længere frem på søndagen kan der stadig komme enkelte slud- eller snebyger mod sydøst men ellers klarer det igen lidt op. Dagtemperaturerne kommer til at ligge på mellem 3 grader og 6 grader.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu