DMI: Nu sker der noget med vejret

26. marts 2019 07:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

De kommende dage bliver bare bedre og bedre.

For mange begynder tirsdag som en flot dag med en hel del sol flere steder. Og det er noget, som vi godt kan glæde os til endnu mere af i denne uge.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Anja Bodholdt, til Newsbreak.dk.

– Tirsdag morgen får vi sol flere steder – men der er også lidt skyer og det blæser en del. Det betyder, at skyerne bevæger sig hurtigt hen over himlen og solen derfor kommer og går. I Sønderjylland kan vi stadig få lidt byger, men de forsvinder i løbet af formiddagen, siger Anja Bodholdt.

Temperaturerne tirsdag bliver dog ikke noget at prale af. Op til omkring otte grader med en let til frisk vind fra nordvest.

– I aften og i nat får vi en svag front ind over os. Og allerede i løbet af tirsdagen trækker skyerne ind fra Nordsøen og dækker lidt for solen. Tirsdag aften er det dog stadig ret klart på Sjælland og Bornholm og det kan betyde temperaturer ned omkring frysepunktet. Men i takt med at skyerne også trækker ind over Sjælland, så stiger temperaturen, så vi generelt får mellem 3 grader og 7 grader i nat, siger Anja Bodholdt.

Temperaturerne stiger

Og så begynder det ellers at gå fremad.

Onsdag bliver en grumset dag med diset vejr og småregn. Men det begynder langsomt at klare op i den nordlige del af landet i løbet af dagen med sol. Og opklaringen fortsætter ned over landet. Det giver os dagtemperaturer mellem 8 grader og 12 grader.

– Vi ser stort set det samme torsdag og fredag. Det begynder lidt skyet, men så klarer det op. Den eneste forskel er, at temperaturerne stiger endnu mere, så vi torsdag og fredag får op til 15 graders varme. Den eneste faktor, der kan komme ind og drille prognoserne, er morgendis og tåge. For vi ved endnu ikke hvor meget, der kommer, og hvornår på morgenen eller formiddagen det for alvor bliver brændt af, siger Anja Bodholdt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu