DMI: Johanne blev mild – men i nat bliver det vildt

10. august 2018 07:06 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Stormen Johanne hærger lige nu den jyske vestkyst. Den blev dog ikke helt så kraftig som DMI først antog. I nat venter der dog vildt vejr igen til danskerne.

Vejret den 10. august 2018 er allerede startet meget blæsende – især på den jyske vestkyst, hvor stormen Johanne er i fuld gang med rusk og regn.

Den var først forudsagt til at blive en særdeles kraftig storm, der blandt andet skulle byde på vindstød af orkanstyrke flere steder.

Stormen Johanne blev dog ikke helt som kraftig, som prognoserne hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) først gav udtryk for.

– Hun blev til en mild dame, da hun først kom tættere på. Vi får ikke middelvind af stormstyrke, men der kan stadig komme vindstød af stormstyrke, siger vagthavende meteorolog ved DMI Trine Pedersen.

Hun understreger dog, at det stadig bliver kraftigt blæsende på den jyske vestkyst fra morgenstunden.

Dog tager den kraftige vind en smule af i løbet af formiddagen.

– I Nordjylland bliver de dog nok nødt til at vente op til sidst på eftermiddagen, før vinden tager af, siger Trine Pedersen.

Vejret den 10. august 2018: Lyn og torden på vej

Generelt kan man i hele landet desuden opleve både sol og regnbyger skiftevis.

– Det bliver i det hele taget en blæsende dag med lidt sol og lidt regn, siger Trine Pedersen.

Igen i nat vender der dog vildt vejr til danskerne, oplyser meteorologen.

– Det trækker op til forholdsvis kraftige regnbyger med lyn og torden i aften og i nat. Det kommer til at begynde på den jyske vestkyst og trækker så indover landet, så alle dele af Danmark får formentlig del i tordenbygerne. Bygerne kommer dog til at bevæge sig forholdsvist hurtigt henover landet, siger Trine Pedersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu