ANNONCE

DMI melder ud: Nu kommer sneen

10. december 2020 06:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Hvidt drys på vej til danskerne natten til fredag. I hvert fald ét sted i landet.

Vejret den 10. december 2020 bliver som så mange andre decemberdage i det herrens år 2020; trist, gråt og regnende – men hov, der er også udsigt til snevejr.

Sådan lyder opsummeringen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, torsdag morgen.

Snevejret kan dog først forventes natten til fredag, og inden da er der altså en dag med det vejr, vi efterhånden har vænnet os til, der skal overstås:

– Dagens vejr bliver ikke noget at skrive hjem om. Det bliver gråt, og især i Jylland får man en overgang vedvarende regn. I den østlige del af landet holder det til gengæld stort set tørt – men gråt, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Jesper Eriksen, til Newsbreak.dk torsdag morgen.

Den vedvarende regn ligger fra morgenstunden i et bælte, der dækker den østlige del af Jylland – fra Skagen til Sønderborg – samt dele af Fyn. Det bevæger sig langsomt mod vest i løbet af dagen.

Temperaturerne torsdag er fra morgenstunden i spændet mellem 1 grad på Bornholm og 5 i det nordlige Jylland – og det er der sådan set ikke udsigt til kommer til at ændre sig meget i løbet af dagen.

Her kommer sneen

Og så er vi nået til det mest spændende.

DMI lover nemlig snevejr – og det rammer natten til fredag.

Der er dog næppe udsigt til hverken lukkede skoler eller vilde kælketure af den årsag, lyder det fra DMIs Jesper Eriksen.

Men alligevel kan syd- og sønderjyderne glæde sig over den sne, de trods alt ser ud til at få:

– Det er jo fordi, at vandet omkring os er ret varmt – luften kommer fra sydøst. Men i Syd- og Sønderjylland kan luften komme fra kontinentet, og den er kold nok til, at der kan komme sne her i nat, siger Jesper Eriksen.

– Men der er næsten ikke noget nedbør tilbage – så det bliver ikke meget. Nok under en centimeter, og der vil både være regn, slud og sne, siger han til Newsbreak.dk.

I nattens løb vil temperaturerne falde ned til mellem 0 og 3 grader.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu