DMI: Varm vinterferie venter

11. februar 2019 06:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Efter en lidt kølig start på ugen sniger temperaturerne sig efterhånden op på over 10 grader.

Det bliver en kølig mandag og tirsdag – men så kommer varmen.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Martin Lindberg, til Newsbreak.dk.

Prognosen for vejret den 11. februar 2019 viser, at det starter skyet over næsten hele Danmark. Men allerede mandag morgen og formiddag klarer det op i Jylland og skyerne forsvinder. I den østlige del af landet kan der mandag formiddag komme et par lette regnbyger før skyerne også her fordufter.

– Det ser ud som om hele landet – med undtagelse af Bornholm – får sol. I København skal vi nok hen på eftermiddagen før solen bryder igennem, siger Martin Lindberg.

Vind bliver der nok af. Den vil blæse med en styrke af jævn til hård – ved kysterne op til kuling. Temperaturer mandag vil ligge mellem 3 grader og 6 grader.

Kold morgen

– Natten til tirsdag bliver det klart vejr. Det bliver dermed også den koldeste nat i denne uge med temperaturer mellem -3 grader og plus 2 grader, siger Martin Lindberg.

Tirsdag vil ellers ligne mandag meget. Det er først natten til onsdag der for alvor sker noget.

– Da passerer en varmfront. Så kommer den varme, men også fugtige, luft ind over os. Det betyder, at vi onsdag, torsdag og fredag får temperaturer op til 10 grader – måske endda lokalt lidt højere temperaturer. Ugen slutter altså varm. Dog kan fugten give lidt tåge i natte- og morgentimerne, siger Martin Lindberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu