ANNONCE

DMI: Det er i dag du skal nyde det

11. marts 2020 07:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En kraftig blæst truer efter en ellers fremragende onsdag.

Kigger du op på himlen onsdag, så vil du givet se den blå himmel og sågar solen kan du få lov til at lure på. Allerede her til morgen er det nemlig en særdeles klar dag, og det kan du nyde.

Det bør du egentlig også, hvis du spørger Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), for det varer ikke ved resten af ugen, fortæller vagthavende meteorolog Marianna Patzer til Newsbreak.dk.

– I dag bliver fin med kig til solen, og det er allerede ganske klart, siger hun. Der er dog et men.

Lægger sig

Onsdagen bliver nemlig en blæsende dag, hvor der bliver rusket godt og grundigt i trækronerne. Omkring Vestdanmark vil der dog i tilgift blæse en kraftig vind – jævn til hård og ved kysterne helt op til kuling.

– Vinden lægger sig så op ad dagen, og så går det mere over i regn eller byger i løbet af aftenen og natten til torsdag, siger Patzer. Der kan også komme haglbyger.

Nattemperaturerne kommer ned omkring seks til to grader, og når det bliver så koldt kan det desuden medføre isglatte veje meget tidligt torsdag morgen.

Nyd onsdagen

Blæsten til trods bør du sætte pris på solkig og deslige i løbet af onsdag, for som nævnt bliver det skyet natten til torsdag. Det indvarsler en kedelig afslutning på ugen, der generelt bliver mere blæsende og skyet.

Torsdag er der sågar varsel udsendt, hvor i DMI forklarer, at der kan komme særdeles kraftige vindstød i løbet af formiddagen. Derudover bliver det ifølge Marianne Patzer en ret våd dag, hvorfor det generelt vil føles koldt og vådt.

Fredag begynder også med byger og muligvis hagl, men i løbet af dagen sker der opklaring.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu