DMI: Her kommer regnen i dag

12. juli 2018 06:47 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det meste af landet er stået op til, hvad der bliver endnu en varm og tør dag - et enkelt sted byder dagen dog på helt anderledes vejr

Vejret den 12. juli 2018 bliver for langt de fleste danskeres vedkommende et efterhånden velkendt syn: Det meste af landet får nogen eller en del sol, og temperaturer op imellem 26 og 28 grader.

Der ligger lidt skyer og småtåge til morgen, men det forsvinder i løbet af formiddagen, oplyser DMI, Danmarks Meteorologiske Institut. 

Der bliver ikke megen vind at køle sig ned på – dagen byder på en let til svag vind fra nord.

Vejret den 12. juli 2018 bliver vådt her

Mens resten af landet sveder i varmen, er der dog et sted, der kan forvente vand.

– Der ligger et system, der kommer op over Bornholm. Bornholmerne får en skyet dag med regnvejr – der kan falde en 4-5 milimeter vand i løbet, hvis de er heldige eller uheldige – det er vist afhængigt af, hvem man er, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Klaus Larsen.

Bornholmerne må samtidig nøjes med omkring 20 graders varme.

Ud på eftermiddagen kan der derudover muligvis opstå spredte byger i Sønderjylland og den sydlige del af Sjælland og øerne, oplyser DMI..

På længere sigt kan vi få masser af vand

Fredag bliver igen med masser af sol og varme – og weekenden fortsætter med tørvejr og solskin, med et lille dyk i temperaturen lørdag-søndag, hvor vinden slår over i en vestenvind. Der får vi omkring 20 til 23 graders varme. På den anden side af weekenden er temperaturerne dog tilbage omkring de 26 til 28 grader.

Kigger vi længere frem, kan vi dog måske se frem til meget mere vand. I DMIs månedsprognose står det varme vejr til at fortsætte – og det i en sådan grad, at vi senere på måneden kan få skybrud:

– Den fugtige luft kommer nede syd fra, og inden den når her op sidst i juli, så får vi stabilt vejr i en periode med mere sol og færre skyer. Nu har vi været domineret af højtryk i en lang periode, så når den fugtige luft kommer, så stiger risikoen for lummervarme og deraf skybrud og kraftig torden, oplyser meteorolog Steen Rasmussen i månedsprognosen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu