ANNONCE

Muligvis 25 grader på vej

12. juli 2020 07:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 12. juli 2020 bliver for nogle en blæsende affære, men på den anden side er der nogenlunde bedring.

Vejret den 12. juli 2020 kommer i høj grad til at minde om lørdagens ditto, dog er der tydelige tegn på, at blæsten på sigt er aftagende. Det vil dog stadig være nødvendigt at opholde sig i læ, hvis man er glad for at nyde solen. Til gengæld kan du senere læse mere om, hvornår solen kan nydes mest i den kommende uge.

Sådan præsenterer den vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søndagens vejr. Især på Bornholm og i Nordjylland bliver der gang i den, og det kan blæse op til hård vind.

– Til de søfarende vil jeg også sige, at de skal være særligt påpasselige, tilføjer den vagthavende. Lørdag var der en del tilfælde af kanoer og andre mindre fartøjer, der kæntrede i søer rundt om i landet, og beskeden lød, at det i flere tilfælde var vejrets skyld.

Forsvaret oplyste lørdag til Newsbreak.dk, at der som sådan ikke var tale om et opsigtsvækkende antal i forhold til kalenderugen.

Omskiftelig uge

Mandag tager industriferien sin officielle begyndelse, og det bliver med en omgang helt klassisk omskifteligt dansk sommervejr. Sol, regn, skyer, sol, skyer, regn og så videre i en stor pærevælling, fortæller Brødsgaard.

– Som sådan er det jo ikke fordi, det bliver alvorlig heldagsregn. Der bliver perioder med godt vejr, og så stiger temperaturen altså også. Helt generelt bliver det en uge med godt, brugbart sommervejr. Lunere og ikke så blæsende, siger hun.

Ifølge DMIs egen syvdøgnsprognose vil dagtemperaturerne mandag ligge omkring 17 til 20 grader, og allerede torsdag-fredag er vi oppe på 22-23. Så der er lidt at se frem til.

Inden da får vi lige besøg af nye fronter fra vest, der giver en smule ekstra regn tirsdag og onsdag. Ikke i mængder, så det bliver farligt, men nok til at sætte en dæmper på sommerhumøret, lyder vurderingen.

Måske 25 grader

Selvom det ligger så langt henne i prognoserne, at det er svært at sige med sikkerhed, og det kan ændres inden da, så tyder de nuværende DMI-modeller altså på, at vejret i løbet af den kommende weekend kan blive endnu pænere.

– Temperaturen kan måske stige endnu mere, helt op til 25 grader søndag eller mandag. Det er noget usikkert, og det kommer heller ikke til kun at være varmt. Det gælder bare om at nyde det, når det er godt, siger meteorologen.

I sin månedsprognose skriver DMI desuden, at det omskiftelige vejr ser ud til at være gældende i hele skolernes sommerferie. Så måske skal du finde puslespillene frem fra kælderen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu