ANNONCE

DMI: Der kommer mere af det

12. juni 2019 08:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er travlt på kontorerne hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) for tiden. Sommer er lig med skybrud og omskifteligt vejr.

De seneste dages gråvejr ser ud til at fortsætte med, hvad der ellers hører til af regn og torden. Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Den vagthavende Klaus Larsen fortæller, at vi for tiden er skiftevis på varm eller kold side af et lavtryk.

Lavtrykket, der i øjeblikket frekventerer Frankrig, bevæger sig i løbet af de kommende dage mod nord. Langsomt. Det betyder, at vi i Danmark vil opleve endog mange fronter med kraftige byger, torden og eventuelt skybrud.

Således begynder også onsdag med et risikovarsel fra DMI, der påpeger, at det ikke er utænkeligt, at der over Jylland vil opstå lokale skybrud og torden frem mod torsdag morgen. Vi er i en omskiftelig periode.

Den kolde side

Hvis du kigger ud gennem dit vindue, vil du sandsynligvis opleve et gråt udtryk her til morgen. På Sjælland og Bornholm er der dog en sandsynlighed for, at solen får lov til at skinne i gennem, og det betyder også, at der i de østlige egne faktisk kan opnås temperaturer på helt op til 25 grader.

– Sidst på aftenen kommer der så igen regn og torden op fra syd, fordi vi kommer på den anden side af lavtrykket igen, siger Larsen til Newsbreak.dk.

Torsdag bliver ikke overraskende endnu en våd fornemmelse, men vi er på den rigtige side af trykket, hvilket ganske vist betyder lavere temperaturer, men til gengæld næppe skybrud. Torsdag når temperaturerne op på omkring 22 grader.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Selv om det er den kolde side af lavtrykket, så er det jo ikke fordi, det bliver decideret koldt. Fordelen er dog, at der er mindre saft og kraft i bygerne, siger meteorologen.

Der sker noget

På den måde svinger vejret så vældig i hvert fald ugen ud. Søndag bliver solrig, mens fredag og lørdag bliver våde dage igen.

Generelt er det en travlt periode at være meteorolog i, forklarer Klaus Larsen og siger “der sker noget”.

– Jo længere ind i sommeren, vi kommer, jo større bliver risikoen for skybrud også, så på den måde er der nok at holde styr på. Vi har så bare startet sæsonen lidt tidligere, end vi egentlig plejer.

Først omkring tirsdag og onsdag i den kommende uge bruger DMI betegnelsen “stabilt” om vejret, og det betyder blandt andet mere sol og noget mindre svingende temperaturer.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu