DMI: Nu bliver vejret endnu vildere

12. oktober 2018 06:48 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det meget flotte efterårsvejr bliver bare endnu bedre i dag, fredag.

I dag fredag betyder for rigtigt mange danskere starten på efterårsferien, men ser man på vejret den 12. oktober 2018 skulle man snarere tro, at det var sommerferien, der blev ringet ind.

For med sol og temperaturer, der kan nå op på 20 grader, fortsætter vejret den 12. oktober 2018 med at imponere, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Den helt korte vejrudsigt fra DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen lyder på, at vejret den 12. oktober 2018 bliver flot – og i den lidt længere version lyder det stadig ikke helt skævt:

– Der kan godt være perioder med lidt skyer, der driver forbi flere steder i Jylland, men de kommer ikke til at genere ikke meget. Og jo længere østpå i landet, vi kommer, jo mere solrigt bliver det. Vi får temperaturer på mellem 17 og 20 grader – en flot start på efterårsferien og en fin morgen til skolernes motionsløb, lyder det flotte skudsmål fra vagthavende meteorolog hos DMI Frank Nielsen om vejret den 12. oktober 2018.

Vejret den 12. oktober 2018: Derfor er det så varmt

Det utroligt flotte efterårsvejr ser ifølge Frank Nielsen ud til at fortsætte – og måske endda blive endnu bedre – weekenden over.

For mens vejret den 12. oktober 2018 nok ikke når op på meget mere end 20 grader, kan vi ifølge meteorologen nå op på 22-23 grader nogle steder lørdag.

Grunden til det gode efterårsvejr skal vi kigge østpå for at finde, fortæller Frank Nielsen. Det skyldes nemlig et højtryk øst for Danmark, fortæller han:

– Det er et højtryk, der ligger solidt over Østeuropa og de baltiske lande, så lavtryk og fronter vestfra har svært ved at komme ind. Derfor ser vi også, at nogle af de skyer, der ligger vestpå er rester af systemer i Nordsøen, der ikke kan få fat, lyder det fra Frank Nielsen.

Han tilføjer, at en lille ændring af vindretningen gør, at vejret den 12. oktober 2018 bliver bedre og varmere, end det var i går torsdag:

– En sydlig vind i dag gør, at det kan blive varmere i dag end i går – det er bedre at få det direkte importeret fra Tyskland, lyder det DMIs Frank Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu