Skal du udenfor mandag? Medbring regntøj!

13. august 2018 06:50 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En ny uge truer, og de fleste nye skolebørn må fejre første skoledag i regnjakke

Vejret den 13. august 2018 skydes for det meste af landets vedkommende i gang med regn- og gråvejr – med vendelboerne nord for Limfjorden som de eneste, der kan nyde solens stråler først på dagen.

Man vil dog – selv i Nordjylland – gøre klogt i ikke at pakke regnjakken for langt væk, for i løbet af formiddagen vil den front, der ligger over landet trække nord på, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Efterhånden som fronten trækker mod nord, vil vejret dog blive bedre i den sydlige del af landet, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Trine Pedersen:

– Det vil efterhånden blive tørt i store dele af landet, og temperaturen vil stige i de sydlige egne, hvor vi kan nå op på mellem 20 og 23 grader – måske endda 25 grader med lidt hiv og sving, siger Trine Pedersen.

Vejret den 13. august 2018: Koldt i nord

De høje, komfortable temperaturer i den sydlige del af landet må nordjyderne dog kigge langt efter, siger Trine Pedersen.

– I Nordjylland bliver det nok ikke mere end 15 til 17 grader, men de kan trøste sig med at slippe for nattens regnvejr, siger Trine Pedersen.

For i aften og i nat trækker der et lille lavtryk ind over landet, der kommer fra vest. Det trækker byger med ind – så det meste af landet kan få regnbyger, der også kan indeholde lyn og torden.

Det vil også betyde, at vinden slår over i vest. Forinden vil vi primært have en østlig vind, der i det meste af landet ikke bliver mere end svag til jævn – med mulighed for frisk vind ved de østvendte kyster.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu