DMI advarer: Her rammer sneen særlig hårdt

14. december 2018 06:51 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det bliver råkoldt og med både slud, sne og byger.

Hvis du havde planer om at tage en lang vandre tur i skoven eller gå på shoppingtur ned af landets gågader for at foretage julegaveindkøb, så kan det godt være, at vejret den 14. december 2018 får dig på andre tanker.

Du kan rigtig nok se frem til lidt sol ind i mellem, men spørger man Danmarks Meteorologiske Institut, som vi i folkemunde bare kalder DMI, så skal du forberede dig på en dag, som godt kan bide lidt i kinderne.

– Det er generelt set en råkold dag med mange skyer. Temperaturen er tæt på frysepunktet, men det vil nærmere føles som om, at der er fem frostgrader. Så det bliver en rigtig råkold dag, siger Frank Nielsen, der er den vagthavende meteorolog hos DMI, til Newsbreak.dk.

Orienter dig godt

Hvis du er typen, der trodser tanken om lidt kolde kinder, så kan du ikke alene se frem til en svag til jævn vind. Vejret den 14. december 2018 byder nemlig også på regn-, sne- og sludbyger flere steder i landet. Og her oplyser DMI, at det særligt er Øst- og Midtjylland, Bornholm og Lolland-Falster og Sydsjælland, der skal indstille sig på, at bygerne kommer.

– Der vil dannes nogle byger. Og det kan være alt fra byger til snevejr og slud. Man vil ikke opleve store mængder, men man vil typisk få under et par millimeter, siger Frank Nielsen.

Men selvom bygerne kun er stedvise, så må man indstille sig på, at vejret den 14. december 2018 byder på kolde temperaturer. Og det er noget, som man måske vil opleve i trafikken, forklarer Frank Nielsen.

– Vi har stedvis negativ vejtemperatur, så de steder, hvor det er koldest, er der nok blevet saltet. Det er ikke en slem situation, men man skal altid være opmærksom – og særligt på de små veje, forklarer meteorologen.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan man se, at der flere steder i landet meldes om glatte veje. Det er særligt i Jylland, Sydsjælland og Lolland-Falster, hvor billisterne skal være særligt opmærksomme.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu