ANNONCE

DMI: Nyd fredagen – uvejret er på vej

14. februar 2020 06:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret den 14. februar 2020 skal nydes, for uvejret venter lige om hjørnet.

Vejret den 14. februar 2020 bliver mestendels gråt og mildt i temperaturen, men selv om det ikke lyder som en opløftende dag, er fredagens vejr klart bedre end det, der venter i weekenden.

De kraftige vinde vender tilbage i løbet af lørdagen, og det får igen betydning for vandstanden, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Artiklen fortsætter efter videoen

Vejret den 14. februar 2020 bliver overskyet

Vejret den 14. februar viser sig måske ikke fra sin aller bedste side, men der er da chancer for lidt solskin nogen steder i landet.

– Først på morgenen er der fortsat lidt småregn. Men det bliver tørt i dag. Der kan komme lidt eller nogen sol især i de østlige egne og Vendsyssel, ellers bliver det overskyet i det meste af landet, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Temperaturerne er milde og lægger sig mellem fire og seks grader. Det hjælper også, at vinden fredag kun er svag. I løbet af fredagen tiltager vinden til at blive let til frisk og ved Vestkysten kan det blive frisk eller op til hård vind.

– Men det er en forholdvis stille dag, konkluderer vagthavende.

Morgenen er dog ikke helt stille, da der særligt i Nordjylland er risiko for glatte veje, mens det også kan ske helt lokalt på Sjælland.

Uvejr på vej

I weekenden bliver det alt andet end mildt.

– Der er et nyt uvejr på vej med regn og kraftig blæst, siger vagthavende.

Sent lørdag og natten til søndag blæser det op. Først i Jylland og dernæst breder det sig i løbet af søndagen til den østlige del af landet.

Og det bliver omtrent ligeså kraftigt som danskerne oplevede sidste søndag.

– Det bliver med vindstød op til stormstyrke, men middelvinden er ikke storm, det er kun vindstød indimellem, der er op til stormstyrke, siger vagthavende og fortsætter:

– Det kraftigste blæsevejr bliver formentlig mandag, hvor der mange steder på samme tid vil være vindstød op til stormstyrke.

Risiko for høje vandstande

– Vi har sendt et forvarsel – ikke et varsel – ud om vinder, forklarer Martin Lindberg og fortsætter:

– Det samme har vi gjort for forhøjet vandstand.

De seneste par dage har blæsevejret nemlig haft betydning for vandstande ved de danske kyster og fjorde, og det gør sig også gældende i løbet af weekenden.

Der er risiko for forhøjet vandstande ved Vadehavet og Vesterhavet i første omgang, men det kan også udvikle sig til at omfatte Limfjorden.

Desuden falder der i løbet af lørdagen mellem 10-20 millimeter, mens der søndag falder 15-25 millimeter. Dog er det lidt mindre i den østlige egne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu