ANNONCE

Op til 27 graders varme

14. september 2020 06:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret den 14. september 2020 starter en solrig uge med varme temperaturer.

Vejret den 14. september 2020 skyder en flot uge i gang, der mere minder om sensommer end om den årstid, vi faktisk er i.

Et højtryk befinder sig i øjeblikket over Central- og Østeuropa, og det giver varm luft op over Danmark sydfra.

Faktisk kan temperaturen snige sig helt op på 27 grader. Se hvornår det sker længere nede i artiklen.

En flot uge

Den varme luft betyder, at sommeren kortvarigt kigger forbi mandag og tirsdag, før en koldfront langsomt bevæger sig ned over Danmark fra nordvest i løbet af onsdagen.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Trine Pedersen tidligt mandag morgen.

– Det bliver egentlig en rigtig flot uge, hvor vi starter flot ud mandag, hvor vi forventer sol og op mod 20-25 grader og med en svag til jævn sydvestenvind, siger hun.

– De højeste temperaturer vil typisk være over de østlige dele af landsdelene og de køligere temperaturer ved kyster med pålandsvind, tilføjer hun.

Vejret den 14. september 2020 starter en varm uge

Da der ikke rigtigt er nogen vind, kan der godt være lidt tåge tirsdag morgen, advarer meteorologen. Men tågen forsvinder i løbet af morgenen, og så venter der endnu en flot og solrig dag.

De fleste steder i landet vil tirsdag opleve temperaturer omkring 20-25 grader.

– Det bliver koldest mod nord og varmest sydover. I Sønderjylland kan man måske komme op på 27 grader, siger Trine Pedersen.

Bliver køligere

Selv om vejret den 14. september 2020 sætter en standard for ugen, så ser det dog ud til, at temperaturen tager et dyk nedad.

I løbet af natten til onsdag og i løbet af onsdagen bliver landet passeret af en svag koldfront, som giver skyer og måske en lille smule regn.

– Koldfronten får også temperaturerne til at skifte ret væsentligt. Onsdag vil der derfor ikke være andet end 15-16 grader i Vendsyssel og omkring 20 grader i den sydlige del af landet, siger meteorologen.

Sker ikke så tit

Selv om temperaturerne fortsat kun vil ligge på de omkring 15-16 grader torsdag, er der alligevel en flot dag i vente.

– Det bliver en flot og klar dag med sol, siger Trine Pedersen.

Fredag kommer til at ligne torsdag med sol og ikke rigtigt noget vind og temperaturer på mellem 15 og 19 grader.

– Det er faktisk generelt en flot uge, der venter. Det er ikke så tit, at vi har en hel uge uden regn og vind og med så meget sol, siger hun.

Fakta

Definitionen på en sommerdag

En sommerdag optræder i henhold til definitionen fra DMI et sted i Danmark, hvor temperaturen når op på 25°C eller derover.

Når antallet af sommerdage for hele landet skal opgøres, beregnes en gennemsnitlig maksimumtemperatur for henholdsvis Jylland og Øerne. Her ud fra beregnes et landsgennemsnit, hvor der tages hensyn til forskelle i areal, således at Jylland vægtes med 7/10 og Øerne med 3/10.

Det betyder, at antallet af sommerdage ikke altid et heltal, hvorfor der vil være flere dage, hvor temperaturen er 25 grader eller derover et eller andet sted i Danmark.

Kilde: Wikipedia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu