ANNONCE

DMI advarer mod voldsom blæst og væltede træer

15. januar 2020 06:47 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Du kan lige så godt forberede dig på en fugtig og blæsende dag, der trods alt vil være lun.

Det danske vejr er en ustadig størrelse – og vejret den 15. januar 2020 er ingen undtagelse. Der har siden tirsdag aften klokken 21 og indtil onsdag morgen klokken 05.15 været 12 anmeldelser om væltede træer i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.

Artiklen fortsætter under videoen.

Mens træerne er væltet i det syd- og sønderjyske, så har flere broer landet over måttet indstille sig på vinden, hvilket har betydet, at både Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen har været nødt til at fraråde al færdsel med vindfølsomme køretøjer.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, følger man vejret den 15. januar 2020 tæt.

– Vi har her i nat haft en del vind, som der stadig er noget tilbage af. Vi har op til hård vind til stedvis kuling, lyder det fra Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog til Newsbreak.dk.

Men hvis man gik og troede, at vejret blot handlede om vind, så må man tro om igen.

Flere oversvømmelser

Der har nemlig været oversvømmelser natten igennem. Det skyldes, at der har været forhøjet vandstand omkring Vadehavet, hvor vandet har været mellem 2,5 og 3,0 meter over den normale vandstand.

–  Det er lige ved at kulminere med forhøjet vandstand ved Vadehavet, der har betydet, at der har været enkelte oversvømmelser, forklarer Bolette Brødsgaard.

Derfor har DMI også været nødt til at udsende et varsel omkring vejret den 15. januar 2020 og de forhøjede vandstande, som rammer landet.

Mildt vejr

Men hvis man gik og troede, at blæst og regn var roden til alt ondt, så kan man godt tro om igen. Det ellers voldsomme vejr er nemlig et lyst tegn for fremtiden, vurderer vagtchefen hos DMI.

– Blæsten aftager lidt her i løbet af formiddagen. Den sydvestlige vind har gjort, at vi har fået mild luft ind over landet. Det betyder, at vi i dag har højere temperaturer, siger Bolette Brødsgaard og uddyber.

– Den her frontzone trækker sig væk i løbet af aftenen, som betyder, at vi får en pæn nat, men det varsler også torsdagens vejr.

Så selvom vejret kan synes træls og luftigt, så er der grund til at smile, fordi der trods alt vil være mellem otte og 11 grader.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu