ANNONCE

DMI: Luften er fuld af sprængstof – her går det galt

15. juni 2018 07:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Vejret den 15 juni 2018 og de følgende dage byder på noget af en udfordring for en meteorolog - der sker nemlig en helt masse i løbet af fredag og weekenden.

– Det bliver en lidt bøvlet fredag og weekend – i hvert fald for en meteorolog.

Det siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Frank Nielsen, da Newsbreak.dk fredag morgen ringer og spørger til fredagens og weekendens vejr.

– Fredag er den nemme dag. Det bliver en dag med nogen sol, tørt vejr og forholdsvis rolige vindforhold. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 20 og 22 grader. Det gælder hele landet – også på Folkemødet på Bornholm, siger Frank Nielsen, der efter den noget tilforladelige fredag åbner op for mere omskifteligt vejr, der også kan indeholde “bulder og brag”.

– Fredag aften og natten til lørdag strømmer der lunere luft op til os fra sydlig retning. Det vejr ligger over os hele lørdags-døgnet og luften er altså ikke helt stabil. Lige nu er prognoserne faktisk ret usikre, men det ser ud som om at det i den østlige del af Danmark holder tørvejr mens der i vest kan komme regn med torden. Luften har sprængstof. Men om det udløses med 1-2 mm eller 10 mm regn, det kan vi ikke sige noget mere præcist om. Det kan gå begge veje, siger frank Nielsen.

Trods vind, skyer, torden og regn vil lørdagens temperaturer hele landet ligge ret stabilt mellem 20 og 23 grader.

Mere ustabilt vejr på vej

I løbet af natten til søndag presses den lunere luft østpå af en koldfront. Det betyder at der på begge sider af “varmen” kan komme en del regn og skyer – ligesom der kan komme torden.

– Men efterhånden søndag klarer det op vestfra og så lander vi ind i et vejr-system med strømninger der i den kommende uge giver et ustadigt vejr med temperaturer op omkring de 20 grader, siger Frank Nielsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu