DMI: Én landsdel har trukket det korteste vejr-strå

15. oktober 2018 06:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Store dele af landet kan se frem til en flot start på efterårsferien - der er dog én markant undtagelse.

Vejret den 15. oktober 2018 byder over det meste af landet på temperaturer, der snarere leder tankerne hen på sommerferien end på efterårsferien.

Der er dog én landsdel, der med udsigten for vejret den 15. oktober 2018 må siges at have trukket det korteste strå. Sådan lyder dommen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

For vejret den 15. oktober 2018 bliver i det meste af landet lunt og solrigt, med temperaturer mellem 17 og 22 grader, lyder det fra DMIs vagthavende meteorolog Dan Nisvall. Specielt Sønderjylland, Fyn og Sjælland kan se frem til temperaturer på den pæne side af 20 grader, fremhæver meteorologen.

Dermed bliver det en rigtigt fin start på efterårsferien, hvor temperaturerne i de kommende dage ser ud til at ligne dem, vi kender fra vejret den 15. oktober 2018 – og vi får heller ikke megen nedbør.

Vejret den 15. oktober 2018: Denne landsdel får regn og ‘kulde’

Der er dog en markant undtagelse fra det pæne efterårsvejr. For i Nord- og Nordvestjylland må man indstille sig på, at vejret arter sig mere efterårs-agtigt.

For her kan der komme regn i løbet af dagen, mens temperaturerne kun når omkring 15 grader. Og det skyldes ifølge vagthavende meteorolog hos DMI, Dan Nisvall, et frontsystem, der ikke kan få fat i resten af landet:

– Vi har stadig vind fra syd, men vi får lidt køligere vejr nordpå – det skyldes et frontsystem, der går fra den engelske kanal og op i Skagerrak, der bevæger sig meget langsomt mod Danmark nordfra, lyder det fra meteorologen.

Mandag skyder for mange efterårsferien i gang – og kan du ikke nøjes med vejret den 15. oktober 2018, så tjek vejret for resten af efterårsferien HER.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu