ANNONCE

DMI: Her får vi 20 graders varme

15. oktober 2019 06:57 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Kalenderen siger godt nok medio oktober, men vejret den 15. oktober 2019 vil byde på temperaturer op mod 20 grader.

Er man stået tidligt op, skulle man ikke lige tro det, men vejret den 15. oktober 2019 kommer til at byde på temperaturer helt op mod 20 grader.

Således lyder den sommerlige melding fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tirsdag morgen.

Vagthavende meteorolog Klaus Larsen fra DMI fortæller, at det specielt er de sydligste egne af landet, der kan se frem til temperaturer, der smager lidt af en anden årstid:

– Desto længere sydpå, vi kommer, des varmere bliver det. I Sønderjylland kan man nå op mod 20 grader. Ved kysterne bliver det dog lidt koldere, men det er ikke den store forskel, siger Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Det bliver dog relativt lunt i hele landet, hvor temperaturerne vil ligge mellem 15 og 20 grader.

Samtidig kan store dele af landet – pånær Nordjylland – se frem til en dag, hvor solen vil titte frem i større eller mindre mængder.

Vejret den 15. oktober 2019 er en stakket frist

De høje temperaturer, vi oplever nu, skyldes at Danmark er kommet på den “rigtige” side af et frontsystem, der har ligget og bølget over landet den seneste tid.

Derfor får vi nu sydens sol og varme, men det varer ikke ved, siger Klaus Larsen:

– Allerede i nat svinger fronten tilbage igen ind over landet, og så falder temperaturerne stille og roligt – så resten af ugen byder på omkring 15 grader, siger han.

Resten af ugen vil igen byde på mere typisk efterårsvejr med spredte byger, mens et større regnvejr ser ud til at ankomme i weekenden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu