DMI: Nu kommer kulden tilbage

18. februar 2019 06:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

For en kort stund kommer kulden tilbage - se her, hvor koldt det bliver.

DMI: Nu kommer kulden tilbage
Kulden kommer tilbage for en kort stund, fortæller DMI.

Prognosen for vejret den 18. februar 2019 og de kommende dage, ser faktisk rigtig spændende ud, hvis man er til omskifteligt vejr.

Det fortæller vagtchef Frank Nielsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Mandag begynder i den sydøstlige del af landet med lidt morgendis eller lokal tåge. Men ellers bliver det en ganske pæn dag med temperaturer op til omkring 10 eller 12 grader med en del sol og en let til jævn vind fra syd- og sydvest. I den nord- og vestlige del af landet kommer der lidt flere flere skyer, og det bliver dermed også noget køligere. Mellem 5 og 8 grader. Samtidig er en front på vej ind over landet fra vest. Fronten giver regn i det jyske i løbet af aftenen og i løbet af natten østpå. Dermed er det slut med det stabile, forårsagtige vejr, konstaterer Frank Nielsen.

Koldere

Tirsdag kommer en vestenvind ind over landet. Den har byger og regn med sig og temperaturer på mellem 5 og 8 grader.

– Onsdag bliver det endnu køligere og det skyer til. Regnen begynder i den vestlige del af landet og når Østdanmark og København hen under aftenen. Det er også her der kommer mest nedbør, siger Frank Nielsen.

Efter onsdag ser det imidlertid ud til, at vejret igen skifter.

Lunere mod weekenden

– Fra torsdag morgen er et højtryk under opbygning både øst for os og vest for os. Det betyder, at vi ikke rigtig får noget nedbør – men der kan være store forskelle i skydækket alt efter om man er i den østlige eller vestlige del af landet. Det bliver særlig synligt fredag, hvor den kolde luft fra Nordskandinavien kommer ind over os fra øst mens den vestlige del af Danmark får en noget lunere luft. På Sjælland og Bornholm forventer jeg temperaturer op til 5 grader mens der i Jylland nok nærmere bliver 8 grader, siger Frank nielsen, der håber at kunne servere en ny flot weekend, som den vi netop har haft.

– Weekendvejret ser ud til at blive ret stabilt og minder meget om det, vi netop har været igennem, siger Frank Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu