ANNONCE

DMI skruer godt op for varmen

19. januar 2021 06:52 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Allerede fra i nat begynde lunere luft at strømme indover Danmark - men de højere temperaturer kan blive spoleret af et kraftigt blæsevejr

Hvis nogle danskere er ved at være god træt af de tænderklaprende temperaturer, der har været i landet de seneste dage, er der tirsdag morgen en god nyhed.

Allerede fra natten til onsdag er der sĂĄledes udsigt til en forholdsvis markant temperaturstigning – men mere om det senere.

Først skal endnu en kold tirsdag morgen nemlig overstås, og her opfordrer DMI til, at man er opmærksom på glatte veje fra morgenstunden.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

–  Især i den nordlige og østlige del af landet kan der være glatte veje, mens vejtemperaturen nok ikke kommer frysepunktet længere sydpĂĄ, siger Klaus Larsen.

Generelt bliver en grĂĄ og vĂĄd med temperaturer omkring de nul grader.

– Der kan komme lidt huller i skydækket mod nord, men ellers ser det temmeligt skyet ud, og der kommer godt med nedbør. Mod nord kan der komme indslag af noget hvidt i form af tøsne, siger Klaus Larsen.

Vejrskifte i nat

I løbet af tirsdag aften og natten til onsdag kommer der et skifte i vejret, hvor det går fra at have ligget i en koldere nordlig strømning til en lunere strømning fra syd- og sydvest.

– Det betyder, at vi allerede fra i nat kan komme op pĂĄ syv grader i Sønderjylland, siger Klaus Larsen.

Det mildere vejr fortsætter de kommende dage, hvor temperaturen måske kan komme helt op på 10 grader ifølge DMI.

Dog vil forholdsvis kraftig vind gøre, at vejret ikke vil føles specielt varmt.

– Torsdag bliver formentligt højdespringeren, hvor der ved vestkysten kan komme hĂĄrd kuling med vindstød af stormstyrke. Men det blæser op allerede fra i dag (tirsdag red.), hvor vi fĂĄr en frisk vind og ved kysterne op til hĂĄrd, siger Klaus Larsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu