ANNONCE

DMI tør godt spå om udsigten til hvid jul i år

20. december 2020 06:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 20. december 2020 kommer og går, uden at du for alvor får solen at se.

DMI tør godt spå om udsigten til hvid jul i år
Vejret den 20. december 2020 byder mest på skyer. I de kommende dage stiger udsigten til sol og hvidt nedbør. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vejret den 20. december 2020 bliver på ingen måde en vinterdag. Det bliver heller ikke en solskinsdag, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Her sidder vagthavende meteorolog Henning Gisselø, og han fortæller, at vejret den 20. december 2020 byder på mange skyer, regn i den østlige del af landet, byger i den nordvestlige del af landet og tørvejr centralt i Danmark.

– Der kommer ikke rigtig solskin i dag, siger Henning Gisselø.

Vejret den 20. december 2020 bliver mildt med let til frisk vind fra syd og temperaturer på 5-8 graders varme.

Dagene frem mod julen

Mandag, og dagene frem mod julen, byder på temperaturer op til 8 graders varme og udsigt til solskin her og der.

Mandag byder først og fremmest på skyer, lidt småregn og lidt sol. Natten til tirsdag bliver landet ramt af temmelig meget regnvejr, mens vejret selve tirsdag klarer op.

– Det bliver ikke superpænt, men der er nogen, der får solen at se, siger Henning Gisselø.

Også onsdag er der udsigt til solskin såvel som en smule regnvejr, og generelt om dagene frem til jul kan man sige, at der er større sandsynlighed for solskin end snevejr.

Vejret juleaften

Kigger Henning Gisselø helt frem til den 24. december, er den generelle fortælling den, at der igen først og fremmest er udsigt til solskin.

– Som det ser ud nu, bliver det en rigtig pæn dag, siger Henning Gisselø.

Det er uvist, om hele landet når at få solen at se, men den nordlige del af landet er mest sikker på det, mens man på Lolland-Falster måske ikke når det, før mørket igen tager over.

Til gengæld falder temperaturerne til 1-4 graders varme, og det får betydning for det nedbør, der falder. Hvor vejret den 20. december 2020 byder på så høje temperaturer, at nedbør nærmest kun kan falde for regn, er det en anden snak den 24. december.

– Der kan godt komme en enkelt snebyge eller to i løbet af juleaftensdag, siger Henning Gisselø.

Han understreger, at det i så fald bliver meget lokalt snefald, hvis det vel at mærke kommer, og det bliver ikke liggende længe nok til, at nogen landsdele kommer til at prale af hvid jul i år, som det ser ud nu.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu