ANNONCE

DMI: Alle får regn – spørgsmålet er hvornår

20. februar 2019 07:12 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En front trækker ind over Danmark onsdag, og det vil give regn til hele landet.

DMI: Alle får regn - spørgsmålet er hvornår
Dagen vil byde på regn til hele landet. (Foto: Scanpix)

Vejret den 20. februar 2019 lægger nådigt ud, og langt de fleste vil stå op til solskin.

Men det er en stakket frist, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, onsdag morgen.

Vagthavende meteorolog hos DMI, Klaus Larsen, fortæller til Newsbreak.dk, at en front trækker ind over Danmark i løbet af onsdagen:

– Fra middagstid får vi regn ind over landet, der når de østlige egne hen mod aftenen og Bornholm en gang ud på natten, siger Klaus Larsen.

Det vil give regn til hele landet, men mængderne skulle være til at holde ud – ifølge DMI kan man forvente omkring fem til syv millimeter nedbør.

Samtidig betyder det massive skydække over landet også, at de fine forårstemperaturer, vi har været ved at vænne os til, tager en pause for en stund:

– Fronten bevæger sig ganske langsomt mod øst, så jeg forventer, at vi skal ud sidst på natten, før vi får opholdsvejr i den vestlige del af landet. Det betyder, at forårstemperaturerne holder en mindre pause, så vi må nøjes med en 5 til 8 grader, siger DMIs vagthavende meteorolog Klaus Larsen.

Vejret den 20. februar 2019: Temperaturerne vender tilbage

Ser man frem mod weekenden er der dog atter sol og varme at spore.

I løbet af fredagen og lørdagen vokser der dog et par højtryk op nord og syd for Danmark – det betyder, at vi får lidt køligere luft ind i weekenden, hvor vi igen må lidt ned i temperaturen, men det varer ikke ved.

For allerede i løbet af lørdagen vil temperaturerne igen stige, og vende tilbage til omkring de 10 grader, lyder det fra Klaus Larsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu