DMI: Iskoldt og udfordrende vejr

20. januar 2019 06:58 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Danskerne må væbne sig med tålmodighed, hvis de skal udenfor søndag.

Hvis man er til sol og varme, så kan det være svært at finde begejstring i vejret den 20. januar 2019, hvor det nok er mere tillokkende at kigge efter afbudsrejser, men er man til mere køligt vejr, ja så skuffer søndagens vejr nok næppe. Der er nemlig udsigt til et meget drilsk vejr, hvor der så at sige er risiko for at opleve alt, hvad vejret nærmest har at byde på.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, sidder Martin Lindberg, der er vagtchef og følger situationen nøje – og her kan manden med overblikket altså bare konkludere, at vejret den 20. januar 2019 bliver et kold et af slagsen, hvor dét at køre bil kan vise sig udfordrende.

– Det ser sådan ud, at vi har ret koldt i dag. Her til morgen er det lokalt dis og tåge i den østlige del af landet. Det er lidt blandet vejr, men lidt mere skyet. Men jeg regner med, at vi op ad dagen får lidt eller nogen sol. Det kan som sagt være lokal rimtåge. Men mest tørt, dog kan der fortsat komme byger og slud eller sne i det nordligste Jylland. Men også i København og lidt nord herfor, oplyser meteorologen til Newsbreak.dk.

Der er risiko for rim- og isglatte veje.

Køligt vejr

Hvis du havde drømt om at gå ned til bageren efter rundstykker eller et franskbrød, så skal du enten pakke dig godt ind eller måske endda indstille dig på, at du må tage til takke med, hvad køkkenets skatkammer har at byde på. Det er nemlig først i eftermiddag, at du kan se frem til at opleve det varme vejr, når man kigger nærmere på vejret den 20. januar 2019.

– Det er koldt her på morgenen. Så det er først i eftermiddag, at man kan være heldig at få det varmt. Der er mange elementer og parametre, som man skal tage højde for, hvis man skal ud at køre. Det må man bare sige, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Der er dog positive meldinger fra Danmarks Meteorologiske Institut, da vinden kun er svag til jævn. Men hvis man drømmer om, at der pludseligt kommer lunere himmelstrøg, så må man tro om igen.

– I aften bliver det til dels klart, men jeg tror, at der dannes rimtåge i det sydlige egne. I løbet af aftenen kan der komme sne og tøsne lokalt. Men det ser ud til, at der også kommer regn, siger Martin Lindberg.

Så du bliver nok nødt til at kigge ud af vinduet, hvis du skal ud på store søndagseventyr i dag. Fordi vejret den 20. januar 2019 er ikke det mest gæstfri.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu