ANNONCE

Ret ordinær vejrudsigt: Det er heldigvis godt

22. august 2019 07:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejrudsigten for den kommende periode byder ikke på de store udsving.

Denne vejrudsigt har potentiale til at blive den mest ordinære, der længe er blevet udgivet. Der sker stort set ingen større udsving fra torsdag til og med søndag. Alligevel er der god grund til at læse med, da det er godt nyt.

Først og fremmest er torsdag noget anderledes end de seneste mange dage i og med, det bliver en tør dag uden ret meget nedbør, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Nordjylland er eneste sted, hvor der må forventes lidt vand.

– Vi skal nok ikke forvente de store ændringer. Det bliver også tørt fredag, og så fortsætter det hele weekenden. Så der er gode udsigter for landmænd, der skal have høsten i hus, for i takt med, at det er mere takt, så stiger temperaturerne også løbende, siger Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Torsdag når de østligste egne op mod 23 grader, mens der generelt bliver varmest på østvendte kyster. Her kan vi også præsentere den største udvikling i vejret fra nu til weekenden, for natten mellem fredag og lørdag skifter vinden retning, så de vestvendte kyster bliver varmest lørdag-søndag.

Havefester

Ovenstående såvel som nedenstående vil givet være skøn læsning for de, der har planlagt havefest eller lignende i weekenden. I sine prognoser ser DMI nemlig, at både lørdag og søndag kan bryste sig af 25 grader, hvor det bliver varmest lørdag og 27 søndag, mens nedbøren vil være ikke-eksisterende.

– Skydækket bliver dog vekslende, men der kommer sol. Vind kommer der næsten ikke noget af, så det er da nu, man skal udnytte de gode sensommeraftner med høje temperaturer og ingen regn, lyder det fra meteorologen.

Med god grund. For bygerne er på vej tilbage – snart er det efterår for alvor.

– I begyndelsen af næste uge ser det ud til, at vi holder temperaturerne, men det har så den sideeffekt, at de byger, der kommer senere på ugen, kan være med torden. Simpelthen fordi det er så varmt, siger Brødsgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu